Νίκη Αμερικανών – ΕΕ στα Σκόπια – Βρέθηκαν οι “80” – Εκβιασμοί, χρήμα για τις “Πρέσπες” – Ο Π.Καμμένος μαζί με το VMRO

Ο Ζόραν Ζάεφ κατάφερε να κερδίσει  στην πρώτη ψηφοφορία και να συγκεντρώσει την πολυπόθητη πλειοψηφία των 2/3 καθώς 80 βουλευτές ψήφισαν «ναι» έναντι 39 που ψήφισαν «όχι».

Ακολούθησε ονομαστική ψηφοφορία μετά από αίτημα του VMRO στην οποία και πάλι ψήφισαν θετικά 80 βουλευτές.

Στις επόμενες 15 ημέρες αναμένεται να ακολουθήσουν ακόμη δύο συνεδριάσεις, άρθρο-άρθρο, οι οποίες απαιτούν και πάλι πλειοψηφία δύο τρίτων, ώστε η συμφωνία των Πρεσπών να κυρωθεί οριστικά από την πλευρά της ΠΓΔΜ.

Η αποψινή  μάχη κυβέρνησης – αντιπολίτευσης στα Σκόπια για τη συνταγματική αναθεώρηση που αποτελεί προϋπόθεση για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών περιελάμβανε όλα τα …καλά της Δημοκρατίας (σ.σ. ειρωνικό): Καταγγελίες για εξαγορά βουλευτών με 250.000 ευρώ τον καθένα, πιέσεις από ΗΠΑ – ΕΕ προς τους βουλευτές του VMRO να πουν “ναι” και έντονο παρασκήνιο, ανάλογο με αυτό που έζησε η Ελλάδα στην περίοδο της Αποστασίας του 1965, από τις προσπάθειες του Ζ.Ζάεφ για να εξασφαλίσει το μαγικό αριθμό των 80 βουλευτών.

Ο γραμματέας  του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης – VMRO,  Ιγκόρ Γιάνουσεφ, δήλωσε πως έγινε απόπειρα δωροδοκίας βουλευτών, στους οποίους προσφέρθηκε 1 εκατομμύριο ευρώ προκειμένου να ψηφίσουν θετικά.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ αρμόδιος για ευρωπαϊκές και ευρασιατικές υποθέσεις Μάθιου Πάλμερ  διεμήνυσε σήμερα ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι η τελευταία ευκαιρία για την ένταξη των Σκοπίων σε διεθνείς σχηματισμούς, αναμένεται να είναι στα Σκόπια τη Δευτέρα.

Από τη μία το μεσημέρι, η συνεδρίαση αναβλήθηκε για τις τέσσερις το απόγευμα και περίπου στις οκτώ το βράδυ έγινε γνωστό ότι θα ξεκινούσε στις δέκα. Τελικά η συνεδρίαση ξεκίνησε  στις 11.20 το βράδυ.

Ο ίδιος ο Ζόραν Ζάεφ, εξερχόμενος νωρίτερα του κοινοβουλίου είπε ότι καταβάλλονται προσπάθειες για να βρεθούν οι βουλευτές «σε συνθήκες ομαλότητας». Νωρίτερα, σκοπιανά ΜΜΕ μετέδιδαν ότι οι απαραίτητοι ψήφοι είχαν εξασφαλισθεί. Ωστόσο, άλλες πληροφορίες ανέφεραν ότι δύο από τους βουλευτές που περιλαμβάνονταν σε εκείνους που είχαν πεισθεί προέβαλαν προσκόμματα και η ψήφος τους δεν θεωρείτο δεδομένη.

Ο ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ Π.ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ VMRO

O Πάνος Καμμένος με ανάρτησή του πριν από λίγο στο Twitter υιοθετεί τις καταγγελίες για δωροδοκίες στα Σκόπια προκειμένου να περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών.

«Ποιος θα φανταζόταν ότι στην ευρώπη των αξιών και της Δημοκρατίας όποιος δεν ψηφίζει κατά τις εντολές θα προφυλακίζεται και όποιος συμμορφώνεται παίρνει μπόνους 2.000.000 ευρώ μαύρο χρήμα. Ντρέπομαι» έγραψε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας δίνοντας ουσιαστικά συνέχεια στην συζήτηση που άνοιξε στο υπουργικό συμβούλιο και οδήγησε στην παραίτηση Κοτζιά.

Εκλογές χωρίς “Πρέσπες”…απαγορεύονται!

SHARE