Νετανιάχου κατά Ερντογάν: Ο σφαγέας αμάχων δεν μπορεί να κάνει κήρυγμα ηθικής

Σε οξύτατους τόνους απάντησε χθες ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου στον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος με αφορμή τις αιματηρές συγκρπούσεις που ξέσπασαν στη Γάζα την περασμένη εβδομάδα, είχε χαρακτηρίσει το Ισραήλ «κράτος τρομοκρατών».

«Ο Ερντογάν δεν έχει συνηθίσει να του αντιμιλούν. Θα πρέπει να αρχίσει να το συνηθίζει. Αυτός που κατέχει τη Βόρεια Κύπρο και την κουρδική ζώνη και σφαγιάζει αμάχους στο Αφρίν, δεν μπορεί να μας κάνει κήρυγμα για αξίες και ηθική», απάντησε ο Νετανιάχου σε ανάρτησή του στο Τwitter, ενώ στο ίδιο μέσο προσέθεσε:

«Ο πιο ηθικός στρατός στον κόσμο, δε θα δεχθεί κήρυγμα από εκείνους που βομβαρδίζουν αδιακρίτως αμάχους επί χρόνια. Προφανώς έτσι γιορτάζεται η Πρωταπριλιά στην Άγκυρα».
Στην επίμαχή του δήλωση που προκάλεσε την έντονη αντίδραση Νετανιάχου, ο Ερντογάν ανέφερε: «Έχουμε να κάνουμε με τρομοκράτες, όμως το δικό σας ενδιαφέρον δεν είναι οι τρομοκράτες. Γιατί είστε εσείς οι ίδιοι ένα κράτος τρομοκρατών. Και ως κράτος τρομοκρατών, αυτό που κάνατε στη Γάζα είναι ξεκάθαρο».

SHARE