Νέο “Οχι” απο τους κληρικούς στην συμφωνία – “Έβαλε ο Μανωλιός τα ρούχα του αλλιώς”

Ο Ιερός Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος απορρίπτει τη νέα πρόταση για συμφωνία μεταξύ Εκκλησίας και Πολιτείας.

Ο αντιπρόεδρος του ΙΣΚΕ, πατήρ Γεώργιος Βαμβακίδης, δήλωσε σε εκπομπή της ΕΡΤ πως «εμείς εμμένουμε στην αρχική μας θέση και στη θέση της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας, η οποία είναι δεσμευτική για όλη την Εκκλησία. Δεν υπάρχει κάποια διαφοροποίηση από την κυβέρνηση, απλώς μας χρυσώνουν το χάπι με κάποιες αλλαγές στην ορολογία. Είναι αβέβαιο το μέλλον. Αν θέλουν να μας κατοχυρώσουν, όπως λένε, γιατί μας αλλάζουν τελείως τη μορφής της μισθοδοσίας, με την οποία μισθοδοτείται όλο το Δημόσιο, και μας βάζουν σε ένα άλλον φορέα;».

Σε ερώτηση για την στάση του αρχιεπισκόπου δήλωσε «ότι ο αρχιεπίσκοπος δεν είναι Εκκλησία μόνος του, η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας έχει αποφανθεί, αυτό είναι το ανώτατο όργανο της Εκκλησίας της Ελλάδος, δεν είναι πρόσωπο μοναδικό στην Εκκλησία αυτός που διοικεί, η Ορθόδοξος Εκκλησία έχει συνοδικό σύστημα» και προανήγγειλε αντιδράσεις: «θα αντιδράσουμε όπως κάθε κοινωνική τάξη που θίγονται τα εργασιακά της δικαιώματα, ίσως και δυνατότερα».

“Έβαλε ο Μανωλιός τα ρούχα του αλλιώς, αυτό ξέρουμε, τίποτα δεν έγινε. Οι προφορικές εξαγγελίες της κυβέρνησης ήρθαν με τη μορφή γραπτών κειμένων, καμία διαφοροποίηση όσον αφορά τα εργασιακά μας από την κυβέρνηση απλώς μας χρυσώνει το χάπι, ωραιοποιεί κάποιες εκφράσεις και κάποιες ορολογίες” είπε μεταξύ άλλων ο πατήρ Γεώργιος Βαμβακίδης στο Real Fm και πρόσθεσε:

“Είναι ένα Μαντείο των Δελφών η κυβέρνηση αλλά δεν ξέρω ποιος είναι ο ιθύνων νους και εκφράζεται με χρησμούς Πυθίας. Είμαστε δημόσιοι υπάλληλοι ή δεν είμαστε δημόσιοι υπάλληλοι; Ούτε ΔΕΚΟ είμαστε, κάτι σαν κάποια θυγατρική είμαστε”.

“Σε ποια κοινωνική ομάδα και τάξη φάνηκαν φερέγγυοι στις δεσμεύσεις τους και τις υλοποίησαν και δεν της διαφοροποίησαν και δεν αλλοίωσαν τα σχέδια τους στη διάρκεια των θητειών τους. Εκάστοτε κυβερνήσεις, δεν μιλάω μόνο για τη συγκεκριμένη… Αυτή η εμμονή της κυβέρνησης είναι καταστροφική διότι βάζει τον εφημεριακό κλήρο απέναντι στον λαό”, σημείωσε.

 

SHARE