Νέα επίθεση στον Στουρνάρα από τους “εισαγγελείς” της κάθαρσης – Ποινικό αδίκημα και η παροχή υπηρεσιών στον ιδιωτικό τομέα!

«Αφού δεν βρήκαν τίποτε παράνομο, με κατηγορούν τώρα για τα νόμιμα» τόνισε την Τετάρτη ο Γιάννης Στουρνάρας, κάνοντας λόγο για «εργολαβία συκοφάντη» με αφορμή δημοσίευμα της ιστοσελίδας Documento, το οποίο αναφέρει ότι ο νυν διοικητής της ΤτΕ, πριν την ανάληψη των υπουργικών καθηκόντων του, ως ιδιώτης, είχε παράσχει υπηρεσίες consulting στην Novartis, βάσει νόμιμης σύμβασης το έτος 2011.

«Αφού δεν βρήκαν τίποτε παράνομο, με κατηγορούν τώρα για τα νόμιμα. Η εργασία μου στον ιδιωτικό τομέα για πολλά χρόνια πριν αναλάβω υπουργός, είναι διαφανής, όσο έκδηλη είναι πλέον η εργολαβία του συκοφάντη που ανέλαβε πάλι με λάσπη να ξελασπώσει τους εντολείς του» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Στουρνάρας.
TO ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ

 

Το σχέδιο σύμβασης που πιστοποιεί ότι ο κ. Στουρνάρας υπήρξε έμμισθος σύμβουλος της Novartis παραδόθηκε από την Εισαγγελία Διαφθοράς την Τρίτη στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής.

Ο κ. Στουρνάρας αναφέρεται από το εν λόγω σχέδιο σύμβασης ως έμμισθος σύμβουλος της ελβετικής φαρμακοβιομηχανίας, την περίοδο που κατείχε το θεσμικό αξίωμα του προέδρου του ΙΟΒΕ. Σύμφωνα με το σχέδιο σύμβασης, ο Γιάννης Στουρνάρας ως αμοιβή αναφέρεται το ποσό των 4.000 ευρώ μεικτά από τη Novartis για να παρουσιάσει σε μία κλειστού τύπου διαδικασία την τότε οικονομική κατάσταση στην ελληνική αγορά και τις πιθανές μελλοντικές εξελίξεις.

Οι έμμισθες παρουσιάσεις του συμβούλου, Γιάννη Στουρνάρα, έγιναν ενώπιον της Διοικητικής Επιτροπής της Novartis σε χώρα που υπέδειξε η εταιρία, με τον έμμισθο σύμβουλο να καλείται να απαντήσει σε σχετικές ερωτήσεις, συμμετέχοντας στη συζήτηση που θα ακολουθούσε.

Κατά τα έγγραφα, η πρώτη παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στις 4 Οκτωβρίου, δίχως να προσδιορίζεται χρονικά από τα υπάρχοντα έγγραφα η ημερομηνία της δεύτερης παρουσίασης. Ωστόσο, κατά τη σύμβαση, η διάρκεια της συγκεκριμένης έμμισθης συνεργασίας Στουρνάρα – Novartis διήρκεσε έως τις 31/12/2011.

ΣΧΟΛΙΟ: Όποιος δεν έχει διοριστεί απευθείας από τους κομματικούς μηχανισμούς στο κράτος και έχει στη ζωή του, ως ιδιώτης, δουλέψει με βάση τα προσόντα και τις σπουδές του, είναι …ύποπτος. Μόνο οι ανεπάγγελτοι του καφενέ, με προσόντα μηδέν, έχουν μέλλον σε αυτό τον τόπο. Εξ ου και ο τόπος, κατέληξε εκεί που κατέληξε…

bankwars

SHARE