Νέα άνοδος 256 μονάδων στον Dow Jones

Νέα μεγάλη ενίσχυση της Wall Street –για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση- εν μέσω αισιοδοξίας για την πορεία των εμπορικών συνομιλιών ΗΠΑ-Κίνας.

Ο Ντόναλντ Τραμπ έγραψε στο twitter ότι «οι διαπραγματεύσεις με την Κίνα πηγαίνουν πολύ καλά».

«Τα νούμερα της οικονομίας δείχνουν πραγματικά καλά. Φανταστείτε τι θα γινόταν αν είχα μακροχρόνια μηδενικά επιτόκια όπως η προηγούμενη κυβέρνηση, αντί για τα γρήγορα αυξανόμενα ομαλοποιημένα επιτόκια που έχω σήμερα. Αυτό θα ήταν τόσο εύκολο! Και πάλι όμως οι αγορές έχουν ανέβει πολύ μετά τις εκλογές του 2016» έγραψε επίσης ο κ. Τραμπ στον λογαριασμό του στο Twitter.

Ο Dow Jones κέρδισε 256,10 μονάδες (1,09%) κλείνοντας στις 23.787,45 μονάδες,  ο S&P κέρδισε 24,72 μονάδες (0,97%) στις 2.574,41 και ο Nasdaq ενισχύθηκε κατά 73,53 μονάδες (1,08%) στις 6.897 μονάδες.

 

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ

Με ισχυρά κέρδη ολοκλήρωσε τις συναλλαγές της Τρίτης το αργό, καταγράφοντας την έβδομη διαδοχική ανοδική συνεδρίαση εν μέσω αισιοδοξίας για τις εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ-Κίνας και μετά την έκθεση της S&P Global Platts που έδειξε ότι η παραγωγή του ΟΠΕΚ υποχώρησε σε χαμηλό έξι μηνών.

Το συμβόλαιο του αμερικάνικου αργού παραδόσεως Φεβρουαρίου κέρδισε 2,6% τερματίζοντας τις συναλλαγές στα 49,78 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

SHARE