ΝΔ για Novartis: Πρωτοφανής παρέμβαση της κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη

ÓÕÍÅÄÑÉÁÓÇ ÔÇÓ ÅÊÔÅËÅÓÔÉÊÇÓ ÃÑÁÌÌÁÔÅÉÁÓ ÔÇÓ ÍÅÁÓ ÄÇÌÏÊÑÁÔÉÁÓ (ICON PRESS / ÃÏÕËÉÅËÌÏÓ ÁÍÔÙÍÉÏÕ)

 

Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ με αφορμή την υπόθεση Novartis, σε ανακοίνωσή της, κάνει λόγο για πρωτοφανείς παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, αντισυνταγματικές πρακτικές και “απαράδεκτη προσπάθεια ανάμιξης της κυβέρνησης στην ανακριτική διαδικασία”. Ταυτόχρονα, ζητεί από την κυβέρνηση, η δικογραφία που θα διαβιβαστεί αύριο στη βουλή να δοθεί αμέσως στη δημοσιότητα προκειμένου να γίνει γνωστή σε όλους τους πολίτες και να λάμψει η αλήθεια.

“Πριν από λίγο η κοινή γνώμη παρακολούθησε ένα πρωτοφανές, σε δημοκρατική χώρα, γεγονός. Ο υπουργός Δικαιοσύνης και ο αναπληρωτής του όχι μόνον ενημέρωσαν τον πρωθυπουργό για το περιεχόμενο μιας εν εξελίξει δικαστικής έρευνας την οποία εκ του Συντάγματος δεν μπορούσαν να γνωρίζουν, αλλά επιχείρησαν να προκαταλάβουν και την απόφαση, μιλώντας για σκάνδαλο που δεν έχει προηγούμενο από συστάσεως ελληνικού κράτους. Οι ίδιοι, μάλιστα, υποστήριξαν ότι ο φάκελος της έρευνας θα διαβιβαστεί με εντολή του πρωθυπουργού στο κοινοβούλιο, ενώ το άρθρο 86 του Συντάγματος ρητά αναφέρει ότι σε ανάλογες περιπτώσεις οι δικογραφίες διαβιβάζονται αμελλητί. Δηλαδή αμέσως και χωρίς οποιαδήποτε εμπλοκή, πόσο μάλλον αξιολογική κρίση της εκτελεστικής εξουσίας”, τονίζει η Νέα Δημοκρατία.

Η ΝΔ χαρακτηρίζει ως “ανήκουστο” το γεγονός της μετάβασης του κυβερνητικού εκπροσώπου  Δημήτρη Τζανακόπουλου στον Άρειο Πάγο και σημειώνει πως ο κ. Τζανακόπουλος παραδέχθηκε, εκ των υστέρων και μετά τη δημοσιοποίηση της επίσκεψής του, ότι ζήτησε και είχε προνομιακή ενημέρωση για την ίδια υπόθεση.

Στη διάρκεια της κοινοβουλευτικής διερεύνησης της εν λόγω υπόθεσης την οποία η ΝΔ θα επιδιώξει να διαλευκανθεί το ταχύτερον δυνατόν, “η κυβέρνηση, είτε το θέλει είτε όχι, θα λογοδοτήσει για την εξόφθαλμη παρέμβαση στη Δικαιοσύνη”, επισημαίνεται.

“Όλα αυτά που προδήλως μαρτυρούν μια απαράδεκτη προσπάθεια ανάμιξης της κυβέρνησης στην ανακριτική διαδικασία, όλως τυχαίως συμβαίνουν μια ημέρα μετά τη διαμαρτυρία εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών για τους απαράδεκτους χειρισμούς της κυβέρνησης στο Σκοπιανό ζήτημα.

SHARE