Ν.Βούτσης στην ΕΡΤ: Υπάρχουν οι 151 για τις “Πρέσπες”

Είναι υποχρέωση της χώρας να έρθει η συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή και προφανώς θα το κάνει η κυβέρνηση, δήλωσε ο Νίκος Βούτσης.

Ο πρόεδρος της Βουλής, μιλώντας στην ΕΡΤ, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η συμφωνία θα υπερψηφιστεί. «Από τις δημόσιες δηλώσεις μελών του ελληνικού κοινοβουλίου προκύπτει ότι υπάρχει η πλειοψηφία», είπε αναφερόμενος στις 151 ψήφους που χρειάζεται η κυβέρνηση.

«Πρέπει να τελειώσει αυτή η εκκρεμότητα για τη χώρα. Αν δεν υπάρξει συμφωνία, αν δεν υπάρξει λύση -και το λέω προς αυτούς που λένε να μην υπάρχει η λέξη Μακεδονία- ότι για όλη τη διεθνή κοινότητα θα μείνει σκέτο το “Δημοκρατία της Μακεδονίας”. Δεν θα υπάρχει το στοιχείο της αλλαγής του ονόματος και των δεσμεύσεων που σταματούν τους αλυτρωτισμούς», τόνισε ο κ. Βούτσης.

Ο πρόεδρος της Βουλής υπογράμμισε ότι όποιος δεν επιλέγει τώρα τη συμφωνία, επιλέγει να μείνουν τα πράγματα όπως είναι. Σε ερώτηση για την κοινή επιστολή 22 μητροπολιτών της Μακεδονίας κατά της συμφωνίας, απάντησε:

«Να μελετήσουν την ίδια τη συμφωνία. Παρότι δεν κάνουν ούτε εσωτερική, ούτε εξωτερική πολιτική, τους λαμβάνω σοβαρά υπόψη. Να πάρουν την ιστορική ευθύνη να πουν τι προτείνουν.

Αν προτείνουν παράταση της εκκρεμότητας, πλέον αυτό δεν υπάρχει όπως υπήρχε για 25 χρόνια. Πλέον, την επόμενη ημέρα όλη η διεθνής κοινότητα θα προσχωρήσει στην άποψη ότι υπάρχει “Δημοκρατία της Μακεδονίας”»

SHARE