Ν. Παππάς: Σύνοδος Κορυφής αν δεν υπάρξει συμφωνία στο Eurogroup

pappas nikos1Τα πράγματα είναι σε ένα σημείο που η κάθε πλευρά πρέπει να αποδείξει εάν επιθυμεί λύση ή όχι”, δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Πάππας.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό “Parapolitika” τόνισε ότι ο καθένας θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του ακόμα και εντός της χώρας τονίζοντας ότι και τα πολιτικά κόμματα θα πρέπει να πάρουν θέση και να ασκήσουν την επιρροή τους σε διεθνές επίπεδο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ευρώπη θα πρέπει να αποδείξει ότι είναι μια ένωση που διέπετε από σεβασμό στην κοινή συνύπαρξη και τη δημοκρατία.

Σε ότι αφορά το δημοσίευμα της Bild είπε ότι οι αρχηγοί των κρατών θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν την κρισιμότητα της κατάστασης. “Επιδιώκουμε να υπάρξει μια συμφωνία ώστε η κυβέρνηση να εφαρμόσει τα όσα έχει εξαγγείλει”, είπε.

Επιπλέο ο κ. Παππάς ανέφερε πως η ελληνική κυβέρνηση θα συζητήσει με τους εταίρους τα μέτρα που θα έχουν αρνητικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα.

Σε ότι αφορά διαρθρωτικά μέτρα, όπως το ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων και του ανοίγματος των καταστημάτων τις Κυριακές, είπε ότι οι χώρες αποφασίζουν για την εύρυθμη εσωτερική λειτουργίας τους.

Είπε τέλος πως εάν δεν υπάρξει συμφωνία το θέμα θα πρέπει να λυθεί με πολιτική παρέμβαση σε υψηλότατο επίπεδο, όπου εκεί υπάρχουν περισσότερα αντανακλαστικά.

SHARE