Ν.Παππάς: Προτεραιότητα η αξιολόγηση και η τήρηση των συμφωνηθέντων – Μετά τον Αύγουστο, όλα συζητιώνται

 

«Παράθυρο» για επαναδιαπραγμάτευση των συμφωνηθεισών μειώσεων στις συντάξεις (από το 2019) και το αφορολόγητο όριο (από το 2020) αφήνει ο Νίκος Παππάς, μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος τον Αύγουστο.

«Η Ελλάδα, η κυβέρνηση και ο πολιτικός κόσμος, αυτό που έχουν να κάνουν τη συγκεκριμένη στιγμή είναι να επαναλαμβάνουν ότι εμείς είμαστε σε θέση να εφαρμόσουμε τα συμφωνηθέντα. Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος και με βάση την πορεία των δημοσιονομικών, οποιαδήποτε συζήτηση είναι νόμιμη. Αλλά, αυτή τη στιγμή, η τήρηση της συμφωνίας, το γρήγορο κλείσιμο της αξιολόγησης και η ολοκλήρωση του προγράμματος πρέπει να είναι προτεραιότητά μας» αναφέρει χαρακτηριστικά ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Εξάλλου, ο Νίκος Παππάς κάνει λόγο για «γόνιμο διάλογο στην Κεντροαριστερά» και για «αναγεννημένη προοδευτική πλειοψηφία» με αφορμή ερώτηση για την παρουσία του στην πρόσφατη πολιτική εκδήλωση του πρώην υπουργού Γιάννη Ραγκούση

«Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών στο Κίνημα Αλλαγής δείχνουν προς ποια κατεύθυνση πρέπει να κινηθεί τελικά -και μετά από φουρτούνες ετών- ο χώρος» επισημαίνει ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής.

Ο κ. Παππάς δηλώνει ότι «υπάρχει χάσμα στις στρατηγικές μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ», προσθέτοντας ότι οι πολιτικές που εφάρμοσε το 2014 η σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση και θέλει να τις επαναφέρει, θα καταδικαστούν στην κάλπη, την οποία προσδιορίζει πάντως για το φθινόπωρο του 2019.

SHARE