Μητσοτάκης: Στο υπουργείο Εξωτερικών οι υπηρεσίες για τις εξωστρεφείς επιχειρήσεις

 

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κ. Μητσοτάκης, αποκάλυψε επισκεπτόμενος το περίπτερο των Start up πως το κόμμα του έχει επεξεργαστεί σχέδιο για «να ενοποιήσουμε με όλες τις δομές εξωστρέφειας της χώρας στο υπουργείο Εξωτερικών.

Το υπουργείο να καταλάβει ότι σκοπός του δεν είναι μόνο οι διπλωματικές ισορροπίες αλλά και η προώθηση των εμπορικών συμφερόντων της χώρας. Εκεί θα δημιουργήσουμε μια δομή που θα πάνε όλες οι υπηρεσίες που είναι μοιρασμένες και σε αλλά υπουργεία και οι διπλωματικοί μας θα αξιολογούνται και με βάση τα μετρήσιμα αποτελέσματα που θα φέρνουν και στην προώθηση των εμπορικών συμφερόντων της χώρας».

Στο περίπτερο των Start up επιχειρήσεων ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε: «Η κρίση μας πλήγωσε όλους αλλά αν κάτι θετικό προέκυψε στροφή κοινωνίας σε επιχειρηματικότητα. Η επιχειρηματικότητα νομιμοποιήθηκε και πολλοί στράφηκαν προς τα εκεί. Εγώ προέρχομαι από εκεί. Δούλεψα επτά χρόνια στην πρώτη εταιρία venture capitals. Πρέπει αυτός ο σπόρος της νέας επιχειρηματικότητας να ριζώσει και να αποδώσει καρπούς. Να δωσουμε κίνητρα, ειδικά σε Έλληνες επιχειρηματίες όπως από το χώρο της ναυτιλίας για να ενισχύσουν την προσπάθεια, για τα Πανεπιστήμια, να ενισχύσουμε την έρευνα και παραγωγή και να θεσπίσουμε πνευματικά δικαιώματα και για εταιρίες που μεγαλώνουν καλύτερη φορολόγηση και σε κεφάλαιο και εργασία. Πολλές εταιρίες χάνουν έτσι κόσμο».

SHARE