Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Αν δεν υπάρχουν δεσμεύσεις μετά τα μνημόνια, πάρτε πίσω τα €5,2 δισ. νέα μέτρα που ψηφίσατε

 

Νέα επίθεση κατά της κυβέρνησης και προσωπικά του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατηγορώντας τον Πρωθυπουργό ως «χορηγό» της ακροδεξιάς.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, στην Πάτρα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επανέλαβε για πολλοστή φορά το αίτημά του για άμεση προσφυγή στις κάλπες, αφήνοντας αιχμές για τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

«Αυτό που ζούμε είναι ένας θίασος του παραλόγου, ένας τραγέλαφος. Το μόνο που ενώνει ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ είναι το πάθος τους και η αγάπη τους για τις καρέκλες της εξουσίας. Έχουν πάρει διαζύγιο από την κοινωνία. Μόνη λύση οι εκλογές το συντομότερο δυνατό», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να τονίσει ότι: «Οι επόμενες εκλογές δεν αφορούν μόνο την πορεία της οικονομίας μας. Οι επόμενες εκλογές αφορούν και την πορεία της Δημοκρατίας μας. Η κυβέρνηση συνομιλεί σταθερά με ένα παρακράτος το οποίο η ίδια δυστυχώς συντηρεί».

Αναφερόμενος στις εξελίξεις στην οικονομία ο πρόεδρος της Ν.Δ. σημείωσε ότι: «αν ο κ. Τσίπρας εννοεί αυτά που λέει, ό,τι δεν υπάρχουν δεσμεύσεις για την επόμενη μέρα μετά τα μνημόνια, ας ξεψηφίσει ο ίδιος τα €5,2 δισ. νέα μέτρα τα οποία ψήφισε. Εμείς θα τον στηρίξουμε σε αυτήν την περίπτωση, διότι εμείς δεν ψηφίσαμε ποτέ αυτά τα μέτρα, μην το ξεχνάμε».

Κατηγόρησε, εκ νέου, τον πρωθυπουργό για συμπόρευση με τη Χρυσή Αυγή, λέγοντας ότι «είναι γραφική η προσπάθεια κυβερνητικών στελεχών να παρουσιάσουν τη ΝΔ και εμένα προσωπικά ως ακροδεξιό» και πως «την ίδια στιγμή που ο κ. Τσίπρας συγκυβερνά με την ακροδεξιά, υπήρξε ο μεγάλος “χορηγός” της και συμπορεύθηκε με τη Χρυσή Αυγή για να ρίξει την προηγούμενη κυβέρνηση».

Τέλος ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε πως «το να ανοίγει σήμερα η συζήτηση για συνταγματική αναθεώρηση από μία κυβέρνηση που πνέει τα λοίσθια είναι τακτικισμός. Υπάρχουν ζητήματα στις σχέσεις κράτους-εκκλησίας που χρειάζονται να επαναπροσδιοριστούν. Να έχουμε έναν έντιμο διάλογο. Αλλά δεν χρειάζεται αλλαγή του άρθρου 3 και συνταγματική αναθεώρηση, για να γίνει αυτό».

Νωρίτερα, από τη Λευκάδα όπου βρισκόταν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε εξαπολύσει κι άλλα βέλη κατά της συγκυβέρνησης και των χειρισμών για το «Μακεδονικό»: «Όταν βλέπουμε αυτόν τον «τραγέλαφο» -γιατί μόνο έτσι μπορώ να το χαρακτηρίσω- μια κυβέρνηση δύο κυβερνητικών εταίρων, που το πρωί μας λέει ο κ. Καμμένος θα ρίξει τον κύριο Τσίπρα και το βράδυ μας λέει, όχι, θα πορευτούν μαζί μέχρι τέλους, είναι συνυπεύθυνοι και οι δύο. Διότι πήραν την εξουσιοδότηση της Βουλής να πάνε να υπογράψουν τη συμφωνία των Πρεσπών, κόντρα στη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού».

SHARE