Μητσοτάκης: Προσβολή η βόλτα Κουφοντίνα στους ίδιους δρόμους που σκότωσε τα θύματα του

Αντιδράσεις για τη βόλτα που έκανε το απόγευμα της Τετάρτης στο Κολωνάκι ο εκτελεστής της 17Ν Δ.Κουφοντίνας, μετά  την χορήγηση 6ήμερης άδειας από τις αγροτικές  φυλακές Βόλου.

“Η βόλτα του δολοφόνου  Κουφοντίνα στους ίδιους δρόμους που σκότωσε εν ψυχρώ τα θύματα του συνιστά μέγιστη προσβολή στη μνήμη τους» έγραψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος έχει κατ’ επανάληψη ταχθεί κατά της χορήγησης αδειών σε αμετανόητους τρομοκράτες.

«Η δημόσια συναναστροφή του με ομάδες που απειλούν όσους διαφωνούν μαζί τους αποτελεί την καλύτερη απόδειξη ότι παραμένει καθοδηγητής τους. Ως εδώ» προειδοποίησε ο πρόεδρος της ΝΔ.

O Koυφοντίνας, ηγετικό στέλεχος της 17Ν, είχε δηλώσει εξ’ αρχής ότι αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για τη δράση της τρομοκρατικής οργάνωσης. Του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για 200 αδικήματα σε 84 ενέργειες, μεταξύ των οποίων και για ανθρωποκτονίες, που διέπραξε ως μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης, από τις αρχές του 1983. Μεταξύ άλλων κατηγορήθηκε για 11 δολοφονίες.

Οι ποινές στον Κουφοντίνα:

  • Πρωτόδικη απόφαση: 13 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη για συμμετοχή σε 11 δολοφονίες, ληστείες, εκρήξεις και συμμετοχή στη 17Ν.
  • Εφετειακή απόφαση: 11 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη για συμμετοχή σε 11 δολοφονίες, εκρήξεις, ληστείες και συμμετοχή στη 17Ν.

—Η φωτο από τη βόλτα Κουφοντίνα είναι αποκλειστικότητα του iefimerida.gr

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας κάνει βόλτα στο κέντρο της Αθήνας

SHARE