Μητσοτάκης: Ντροπή το σχέδιο για την Ελλάδα να σχεδιάζεται στις Βρυξέλλες – Ψήφος στους Έλληνες του εξωτερικού

 

Ο Πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στο ΒΗΜΑ της Κυριακής τοποθετείται σε όλα τα τρέχοντα πολιτικά ζητήματα και παρουσιάζει  βασικούς άξονες της πολιτικής που προτίθεται να ακολουθήσει ως Πρωθυπουργός.

-Χαρακτηρίζει ως ντροπή το γεγονός ότι το σχέδιο της Ελλάδας για την επόμενη ημέρα συντάσσεται στις Βρυξέλλες.

Ζητά από την Κυβέρνηση να προχωρήσει στην παροχή ψήφου για τους Έλληνες του Εξωτερικού προκειμένου η Ν.Δ. να συμφωνήσει στο σπάσιμο της Β΄Αθήνας.

«Ας έρθει τώρα στη Βουλή να ψηφίσουμε και τα δύο μαζί. Χρειάζονται 200 ψήφοι και ο νόμος μπορεί να ισχύσει από τις επόμενες εκλογές. Εφόσον ο κ. Τσίπρας θέλει να ανοίξει το θέμα, δεν έχει παρά να στηρίξει την πρότασή μας, η οποία θα δώσει τη δυνατότητα σε εκατοντάδες χιλιάδες Ελληνες που κατοικούν στο εξωτερικό να ψηφίσουν από τον τόπο διαμονής τους. Θεωρώ το ζήτημα αυτό μείζον. Αν τολμά, να έρθει στη Βουλή να το κάνουμε παρέα».

Η πρόταση της ΝΔ για δικαίωμα ψήφου στους Ελληνες που κατοικούν στο εξωτερικό αφορά μόνο όσους είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους, οι οποίοι θα προσέρχονται σε πρεσβείες και προξενεία και θα ψηφίζουν μόνο το ψηφοδέλτιο Επικρατείας χωρίς σταυρό

-Μιλά για συνειδητή συκοφάντηση των πολιτικών αντιπάλων του Πρωθυπουργού καθώς και των οικογενειών τους, πρακτική που παραπέμπει σε άλλου είδους καθεστώτα και χαρακτηρίζει τοξικό τον λόγο του κ. Τσίπρα, λέγοντας ότι παρά το γεγονός ότι ο ίδιος επεδίωξε τη συναίνεση, ο κ. Τσίπρας την τορπίλισε.

Δηλώνει ότι δεν θα πέσει σε κανενός είδους παροχολογία.

Κάνει ειδική αναφορά στη σχέση του με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη αναφέροντας ότι είναι ο μοναδικός Αρχηγός που δεν διέγραψε τον βασικό του αντίπαλο, ρίχνοντας παράλληλα τα βέλη του και σε όσους ασκούν κριτική σε ακολουθούμενες πολιτικές της ΝΔ αναφέροντας ότι: «αν κάποιοι θεωρούν ότι κάνουν πολιτική πίνοντας καφέδες στην Πλατεία Κολωνακίου, σχολιάζοντας τις εξελίξεις, εγώ δεν είμαι διατεθειμένος να παίξω αυτό το παιχνίδι…»

SHARE