ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Επενδύσεις, δουλειές, μείωση φόρων – Η κυβέρνηση παρεμβαίνει στη Δικαιοσύνη

 

Οι επενδύσεις, η ανάπτυξη, η μείωση των φόρων, η στήριξη των αδυνάτων και η επαναφορά της αξιοπιστίας της Ελλάδας αποτελούν τις προτεραιότητες της Νέας Δημοκρατίας για την Ελλάδα μετά την εποχή των Μνημονίων, δήλωσε στο πλαίσιο του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, ο Πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μιλώντας με τον δημοσιογράφο Μάρτιν Γουλφ των Financial Times στο 3ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών , ο κ. Μητσοτάκης διαφώνησε με την άποψη ότι η οικονομία στην Ελλάδα σταθεροποιείται τονίζοντας ότι πρόκειται για απατηλή εικόνα, καθώς στην πράξη η χώρα μας έχει χάσει το 25% του ΑΕΠ της. “Δεν πιστεύω ότι θα έχουμε ανάπτυξη 2,2% και δεν πιστεύω ότι οι πολίτες θα νιώσουν την ανάπτυξη. Πρέπει να υπάρξει ισχυρή ατζέντα μετά τη λήξη του προγράμματος προσαρμογής”.

Ο κ. Μητσοτάκης, κατηγόρησε και μερίδα των δανειστών, ότι κράτησαν τα μάτια τους κλειστά στην εσφαλμένη εφαρμογή κάποιων μεταρρυθμίσεων

Ο κ.Μητσοτάκης υποστήριξε επίσης ότι η κυβέρνηση παρεμβαίνει στην Δικαιοσύνη με τρόπο απαράδεκτο για μια ευρωπαϊκή χώρα και μάλιστα ότι αυτές οι παρεμβάσεις γίνονται από «ψηλά».

Η ελληνική κυβέρνηση παρακάμπτει την φορολογική διοίκηση δίνοντας τους ελέγχους στους ειδικούς εισαγγελείς, ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, υποννοώντας προφανώς ότι υπάρχει “ενοιχτή γραμμή” μεταξύ  Μαξίμου και οικονομικών εισαγγελέων…

 

SHARE