Μητσοτάκης: Είστε ψεύτες για τη ΔΕΗ – Χάθηκε στη μετάφραση με τον Μακρόν ο Τσίπρας

Επίθεση στην κυβέρνηση για το θέμα της μίσθωσης των γαλλικών φρεγατών εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στη Βουλή.

Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση για ασυνενοησία και πολυγλωσσία που τραυματίζει το κύρος της χώρας.

«Eίναι πρωτοφανές: αλλά να λέει ο κ Τσίπρας, άλλα ο κ. Καμμένος κι άλλα ο κ. Κουβέλης. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι ο πρωθυπουργός στην συνομιλία του με τον κ. Μακρόν χάθηκε ξανά στη μετάφραση. Θα πρέπει να καταλάβετε ότι η εξωτερική πολιτική και η άμυνα της χώρας δεν είναι παιχνίδι» υπογράμμισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Απειλείται το εθνικό κύρος της χώρας από τον ερασιτεχνισμό σας», πρόσθεσε. «Μας εκθέτετε διεθνώς. Τραυματίζετε το εσωτερικό αίσθημα ασφάλειας. Δείξτε μια σοβαρότητα στα εθνικά ζητήματα», τόνισε ο  κ. Μητσοτάκης.

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο της ΔΕΗ, είπε: “Το νομοσχέδιο για τη ΔΕΗ αποτελεί την ταυτότητα της κυβέρνησης: Στο ονοματεπώνυμο γράφει Τσίπρας-Καμμένος. Στα χαρακτηριστικά, Ψέμα-Λαϊκισμός-Τυχοδιωκτισμός. Και στη φωτογραφία της, έχει τα δικά σας πρόσωπα, βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ”.

“Αν έπρεπε να σας περιγράψω με μια πρόταση θα έλεγα μόνο: Ψεύτες και λαϊκιστές τότε, αδίστακτοι και δημαγωγοί τώρα, αδιόρθωτοι και ανεπαρκείς πάντα”, πρόσθεσε και συμπλήρωσε: “Υλοποιώντας την πολιτική «δεν πληρώνω» του κ. Τσίπρα οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τη ΔΕΗ εκτινάχθηκαν από το 1 δισ. ευρώ το καλοκαίρι του 2014, στα περίπου 3 δισ. σήμερα. Η χρηματιστηριακή αξία της ΔΕΗ γκρεμίστηκε κατά 80%, από 2,5 δισ. το 2014, σε 0,6 δισ. ευρώ σήμερα”.

SHARE