Μητσοτάκης: Αστείοι ισχυρισμοί της κυβέρνησης – Φοράω πάντα τη φανέλα της εθνικής Ελλάδας

Με σκληρή γλώσσα απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις διαρροές του Μεγάρου Μαξίμου περί υπονόμευσης της χώρας. Ο πρόεδρος της ΝΔ από το Μόναχο, όπου βρίσκεται για τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΕΛΚ ,τόνισε πως η ΝΔ δεν είναι περιφερόμενος επισκέπτης στις ευρωπαϊκές πολιτικές ομάδες και κατηγόρησε την κυβέρνηση για εκκωφαντική απουσία στο ζήτημα του επόμενου ευρωπαϊκού προϋπολογισμού.

“Είναι αστεία όλα αυτά που λέει η ελληνική κυβέρνηση. Φοράω πάντα τη φανέλα της εθνικής Ελλάδας. Διεκδικώ την καλύτερη λύση για το ελληνικό χρέος όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δε θα εντοπίζω συγκεκριμένες αδυναμίες του κυβερνητικού έργου. Χρησιμοποιώ την ίδια γλώσσα εντός και εκτός Ελλάδας. Η κυβέρνηση να αναζητήσει τις ευθύνες γιατί η Ελλάδα σήμερα δεν έχει υψηλότερο κόστος δανεισμού σε σχέση με τις άλλες χώρες του νότου” ξεκαθάρισε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης συναντήθηκε με τον ευρωπαίο επίτροπο Έτιγκερ, με τον οποίο συζήτησαν θέματα που άπτονται του νέου ευρωπαϊκού προϋπολογισμού.

Με δεδομένο ότι ο νέος προϋπολογισμός της ΕΕ, δίνει την ευκαιρία σε κάθε κυβέρνηση να χρησιμοποιήσει το 5% σε επενδυτικές δραστηριότητες που επιθυμεί, ο πρόεδρος της ΝΔ μιλώντας στον Επίτροπο χαρακτήρισε τολμηρό τον  προϋπολογισμό.

Μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης φέρεται να είπε στον κ. Εντιγκερ πως έχει μεγάλη σημασία για την Ελλάδα η αύξηση κονδυλίων για μετανάστευση, ζητώντας η αύξηση του αριθμού του προσωπικού, από 1500 σε 10.000 να γίνει πιο σύντομα, γεγονός απαραίτητο σε εποχή που τα ζητήματα ασφαλείας θα παίξουν κυρίαρχο ρόλο.

Στο τραπεζι βρέθηκαν και τα προγράμματα για την έρευνα, τα τεχνολογικά κ.α., τα οποία δεν είναι συγκεκριμένα για κάθε χώρα και για αυτό ο ανταγωνισμός είναι ανοικτός, ιδιαίτερα για τα προγράμματα πανεπιστημιακής έρευνας, μεταξύ ελληνικών και ξένων πανεπιστημίων.

Ο πρόεδρος της ΝΔ είχε την ευκαιρία να συζητήσει και άλλες συγκεκριμένες λεπτομέρειες για τη διαμόρφωση του νέου ευρωπαϊκού προϋπολογισμού, με πηγές της ΝΔ να χαρακτηρίζουν εκκωφαντική την απουσία της κυβέρνησης από τη συγκεκριμένη συζήτηση.

«Εμείς είμαστε παρόντες για να διεκδικήσουμε παραπάνω κονδύλια, δεν είμαστε περιφερόμενοι επισκέπτες στις ευρωπαϊκές πολιτικές ομάδες, ανήκουμε στο ΕΛΚ», τόνιζαν οι ιδιες πηγες.

Μητσοτάκης: Δεν βγαίνουμε βιώσιμα στις αγορές – Συνάντηση με Ταγιάνι

SHARE