Μια εικόνα χίλιες λέξεις από την τραγωδία στην Αττική

 

Το ύφος του πρωθυπουργού που προσέρχεται στη σύσκεψη στο κέντρο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής, τα λέει όλα! Απορία, ανησυχία, απόγνωση. Με ανάλογο ύφος και οι παρόντες στη σύσκεψη υπουργοί και η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου.

Μα τι δεν κάνουμε καλά και το χειμώνα με τις  βροχές πνιγόμαστε και το καλοκαίρι με τις φωτιές καιγόμαστε;

«Είναι μία δύσκολη στιγμή για την Αττική είναι μια δύσκολη νύχτα για την Ελλάδα. Πάνω από 600 άνθρωποι επιχειρούν για τις φωτιές και πάνω από 300 οχήματα. Όλα τα σώματα είναι συντονισμένα για να έχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα. Κάνω έκκληση να ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας. Αυτό που έχει τη μεγαλύτερη αξία είναι η ανθρώπινη ζωή. Οι ανθρώπινες ζωές δεν ξαναγυρίζουν. Θα ήθελα να απευθύνω και ένα ειλικρινές ευχαριστώ σε όλους τους ανθρώπους άντρες και γυναίκες που με αυτοθυσία έχουν καταφέρει να σώσουν πολλές ανθρώπινες ζωές», ανέφερε αρχικά ο πρωθυπουργός στη σύσκεψη στο κέντρο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι.

Σε ερώτηση για το αν βλέπει προσπάθεια αποσταθεροποίησης είπε: «Τώρα προέχει να δώσουμε την μάχη για τον έλεγχο των πυρκαγιών. Οταν έρθει η ώρα θα κάνουμε τις εκτιμήσεις που πρέπει».

tsip1

Παρόντες στη σύσκεψη, εκτός από την ηγεσία της Πυροσβεστικής, ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτη, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Τόσκας, ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζη, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλο, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης, τον γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Ρήγας..

 

 

SHARE