Μετρό Θεσσαλονίκης: Λειτουργία τα Χριστούγεννα 2020

Ο πρόεδρος της «Αττικό Μετρό Α.Ε.» δήλωσε ότι σε δυο χρόνια οι Θεσσαλονικείς θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν το μετρό για τις μετακινήσεις. «Τα Χριστούγεννα, τις γιορτές του 2020, δηλαδή σε δυο χρόνια από σήμερα, το μετρό πλέον θα λειτουργεί εμπορικά, όπως σήμερα γιορτάζουμε τον πρώτο σταθμό που τελείωσε, τότε θα γιορτάζουμε το σύνολο του μετρό που θα έχει τελειώσει και που θα ξεκινήσει να λειτουργεί», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον κ. Γ. Μυλόπουλο, το 2019 είναι χρονιά – σταθμός για το μετρό της Θεσσαλονίκης διότι θα έρθουν οι συρμοί, θα τελειώσει η τοποθέτηση των σιδηροτροχιών και τον ηλεκτρομηχανολογικών συστημάτων, ενώ το καλοκαίρι θα ξεκινήσουν τα δοκιμαστικά δρομολόγια.

«Όπως ξέρουμε όλοι, το δικό μας μετρό, είναι ένα μετρό αυτόματο που λειτουργεί χωρίς οδηγό, το οποίο χρειάζεται μια περίοδο δοκιμών περίπου ενός χρόνου, έτσι ώστε το σύστημα να μονταριστεί και να μην υπάρχει ούτε μισή στις 1.000 πιθανότητες να συμβεί το παραμικρό περιστατικό», διευκρίνισε ο πρόεδρος της «Αττικό Μετρό Α.Ε.».

 

SHARE