Προθεσμία για μετά τις ευρωεκλογές και συγκεκριμενα για τις 30 Μαΐου προκειμένου για να ετοιμάσει την απολογία του για την υπόθεση Novartis, ζήτησε και έλαβε ο Ανδρέας Λοβέρδος από την Εισαγγελέα εγκλημάτων διαφθοράς.
Ο πρώην υπουργός δεν προσήλθε στο εισαγγελικό γραφείο, αλλά εκπροσωπήθηκε από τον δικηγόρο του.
Ο κ. Καραχάλιος προσήλθε στο γραφείο της Εισαγγελίας Διαφθοράς και παρέλαβε το μεγαλύτερο μέρος των εγγράφων της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί στην Εισαγγελία για την υπό έρευνα περίοδο της θητείας του κ. Λοβέρδου στο υπουργείο Υγείας (Απρίλιος 2011-Μάιος 2012).
Η προθεσμία ζητήθηκε ώστε ο Ανδρέας Λοβέρδος να παραλάβει όλα τα έγγραφα της δικογραφίας για την υπόθεση Novartis που τον αφορούν και να συντάξει το υπόμνημα με τις εξηγήσεις του, καθώς έχει κληθεί να δώσει ανωμοτί κατάθεση ως ύποπτος για το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας.