Σείεται η Ινδονησία από μεγάλους σεισμούς

 

upd: Δεύτερος για σήμερα, σεισμός έντασης 7,2 Ρίχτερ σημειώθηκε στο βορειοδυτικό τμήμα του νησιού Λομπόκ στην Ινδονησία, όπως μεταδίδει το Reuters. Έως τώρα δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ή καταστροφές.Σύμφωνα με τις πρώτες μετρήσεις του γεωδυναμικού ινστιτούτου των Ηνωμένων Πολιτειών το εστιακό βάθος είναι  ρηχό και εντοπίζεται στο ένα χιλιόμετρο.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ
Μεγάλοι σεισμοί στον Ειρηνικό και την Ινδονησία
Ισχυρή σεισμική δόνηση, μεγέθους 8,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε σήμερα στον Ειρηνικό Ωκεανό κοντά στις νήσους Φίτζι και Τόνγκα όμως το επίκεντρό της ήταν σε μεγάλο υποθαλάσσιο βάθος και δεν προκάλεσε τσουνάμι, όπως ανακοίνωσαν το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο και το Κέντρο Προειδοποίησης Τσουνάμι.
Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται σε βάθος 559,57 μέτρων, με αποτέλεσμα να μην γίνει τόσο έντονα αισθητή η δόνηση στην επιφάνεια. Το ακριβές σημείο του εστιάζεται στα 270 χλμ ανατολικά της Λεβούκα στο Φίτζι και 443 χλμ δυτικά του Νεϊάφου στα Τόνγκα.
Αρχικά, ο σεισμός είχε μετρηθεί στα 8 Ρίχτερ, όμως αργότερα αναβαθμίσθηκε στους 8,2βαθμούς Ρίχτερ, ένα μέγεθος που θα μπορούσε να προκαλέσει ανυπολόγιστες καταστροφές εάν το εστιακό του βάθος δεν ήταν τόσο μεγάλο.
Η περιοχή του σεισμού κείται στο λεγόμενο Δαχτυλίδι της Φωτιάς, που προκαλεί συχνά σεισμούς μεγάλου μεγέθους.
Σεισμική δόνηση και στην Ινδονησία
Αποτέλεσμα εικόνας για Λομπόκ της Ινδονησίας,
Σεισμός 6,3 βαθμών έπληξε σήμερα το νησί Λομπόκ της Ινδονησίας, σύμφωνα με το αμερικανικό ινστιτούτο γεωφυσικής USGS. Το εστιακό βάθος του σεισμού εντοπίστηκε στα 7,9 χιλιόμετρα, σύμφωνα και πάλι με το USGS.
SHARE