Novartis: Με …κουκούλα η γραμματέας του Φρουζή – Αποκάλυψη Τριανταφυλλόπουλου, έξαλλος ο Βαξεβάνης

 

Αποκάλυψη – βόμβα από τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο. Η γραμματέας του Κ.Φρουζή, είναι μία από τις προστατευόμενες μάρτυρες του σκανδάλου Novartis και την …έδωσε από λάθος(;) το FBI! Η αποκάλυψη έκανε έξαλλο τον Κώστα Βαξεβάνη του Documento για άγνωστο λόγο. Δημοσιεύουμε το ρεπορτάζ του Τριανταφυλλόπουλου και την αντίδραση Βαξεβάνη και…βγάλτε τα συμπεράσματά σας.

Σημείωση: Ο Φρουζής, είχε μηνύσει την ιδιαιτέρα του για κλοπή αρχείων του αλλά και για κλοπή 130.000 ευρώ από τον λογαριασμό του! Έ, ρε πόσα ξέρει ο Πολάκης, λένε στη δημοσιογραφική πιάτσα…Ως γνωστόν, ο αναπληρωτής υπουργός, είχε πρόσφατα δηλώσει ότι οι προστατευόμενοι μάρτυρες είναι στελέχη της Novartis που τους έπιασαν για παράνομο πλουτισμό και …κελάηδησαν…

 

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΟ zougla.gr

Η πηγή που «κελάηδησε» πρώτη και αποκάλυψε λεπτομέρειες για τα λαδώματα και τις περίεργες πρακτικές των ανωτέρων στελεχών της Novartis ήταν τελικά μία ταπεινή γραμματέας.

Αυτήν την ώρα τελεί υπό καθεστώς προστατευόμενου μάρτυρα, το οποίο της διασφάλισε η εισαγγελέας διαφθοράς. Όμως, το FBI διά των εγγράφων που απέστειλε και τα οποία μεταφράστηκαν από τη νομική υπηρεσία της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα, δηλαδή δια των επισήμων ντοκουμέντων, αποκαλύπτει το όνομα και την ιδιότητα της μάρτυρος. Είναι αυτή η οποία κάποια στιγμή συγκέντρωσε και απέκτησε όλο το αρχείο του προϊσταμένου της στην εταιρεία. Υποκλοπή προς διασφάλιση ή επένδυση στο μέλλον;

Η ίδια η εξέλιξη της υπόθεσης καταδεικνύει πως ήταν το πρώτο. Διαβάζουμε, λοιπόν, στο επίσημο κείμενο των αρχείων του FBI…

Ποιος ήταν όμως ο ρόλος της γραμματέως; Εξ όσων πληροφορήθηκε το zougla.gr η Μαρία Μαρανγγέλη ήταν γραμματέας του κ. Φρουζή από την εποχή που ο ίδιος εργαζόταν στον ΟΤΕ επί Βουρλούμη. Να υποθέσουμε με ασφάλεια, λοιπόν, πως ο κ. Φρουζής τής είχε απόλυτη εμπιστοσύνη και την πήρε μαζί του στη νέα του θέση στη Novartis.

Ωστόσο οι σχέσεις του Κωνσταντίνου Φρουζή με τον Ιταλό μάνατζερ της θυγατρικής «Novartis» στην Ελλάδα, Riccardo Canevari δεν ήτανε ποτέ άριστες. Θα έλεγε κανείς πως εξ αρχής υπήρχε μια αρνητική ενέργεια μεταξύ των δύο ανδρών. Κάποια στιγμή για έναν σοβαρό οικογενειακό λόγο , ο Φρουζής καλείται να αναλάβει μια θέση στελέχους σε μια άλλη θυγατρική της Novartis στο εξωτερικό. Για τον οικογενειακό λόγο που προαναφέρθηκε, ο Φρουζής ζητά να παραμείνει στην Ελλάδα, κάτι που το δέχεται η μητρική εταιρεία στην Ελβετία. Κάποια στιγμή, υποβάλλει και την παραίτησή του αλλά διατηρεί εξαιρετικά φιλικές σχέσεις με τη Novartis που του επιτρέπουν ακόμη και να διατηρήσει το εταιρικό αυτοκίνητο για μερικούς μήνες. Όταν επιστρέφει στο γραφείο του για να παραλάβει τα προσωπικά του αντικείμενα ανακαλύπτει πως όλα έχουν εξαφανιστεί ( υπολογιστές, φάκελοι κλπ.) με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ανακαλύψει ούτε τα ηλεκτρονικά του αρχεία αλλά ούτε και το ηλεκτρονικό του ημερολόγιο.

Τότε μηνύει τη γραμματέα του Μαρία Μαρανγγέλη, όχι μόνο για την κατακράτηση των ηλεκτρονικών του αρχείων αλλά και για την υπεξαίρεση εκ μέρους της ενός σημαντικού χρηματικού ποσού από τον τραπεζικό λογαριασμό του. Ταυτόχρονα, στέλνει στην εταιρεία Novartis και εξώδικο, αναφέροντας όλα όσα αφορούν την Μαρία Μαρανγγέλη και ζητώντας να του δοθούν τα προσωπικά του αντικείμενα και τα ηλεκτρονικά του αρχεία. Παρά το γεγονός ότι η εταιρεία έλαβε εξώδικο δια του οποίου αποκαλύπτονται οι τουλάχιστον μη φυσιολογικές ενέργειες της Μαρίας Μαρανγγέλη, η εταιρεία την διατηρεί στη θέση της.
Προφανώς λοιπόν, είναι ασφαλές να συμπεράνει κανείς πως η συγκεκριμένη υπάλληλος ενεργούσε εν γνώσει της εταιρείας και βεβαίως και του Ιταλού μάνατζερ Riccardo Canevari.

Πώς εξηγείται ωστόσο η συμπεριφορά της εταιρείας η οποία κατακρατεί τα ηλεκτρονικά αρχεία ενός ανώτερου στελέχους της; Είναι αποτέλεσμα των κακών σχέσεων του Φρουζή με τον Canevari;

Είναι διότι η Μαρία Μαρανγγέλη λειτούργησε προσωπικά και με δική της πρωτοβουλία; Ή πιο απλά η Μαρία Μαρανγγέλη είναι ένα πρόσωπο κλειδί σε αυτήν την υπόθεση της δωροδοκίας, τις ενέργειες της οποίας γνώριζαν και η διοίκηση της θυγατρικής Novartis στην Ελλάδα αλλά και η διοίκηση της μητρικής Novartis στην Ελβετία;

Η εξέλιξη της υπόθεσης και η εμπλοκή της Μαρίας Μαρανγγέλη σε αυτή με τις καταθέσεις της στην εισαγγελία διαφθοράς, καταδεικνύει πως η γραμματέας του Φρουζή, γνώριζε πολλά, έπραττε πολλά και αναμειγνυόταν στα πάντα.

Προς επίρρωση των ανωτέρω, από τις καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων στην Ελλάδα προκύπτει μία σημαντική λεπτομέρεια. Με χρονική ακρίβεια λεπτού της ώρας αναφέρονται τα ηλεκτρονικά μηνύματα που απεστάλησαν από τον Κωνσταντίνο Φρουζή προς τα ανώτατα στελέχη της μητρικής εταιρείας στην Ελβετία, με τα οποία ζητεί αύξηση του προϋπολογισμού κατά 200.000 ευρώ, χρήματα που, σύμφωνα με τους μάρτυρες, προορίζονταν για δωροδοκίες.

Η Μαρία Μαρανγγέλη
Η Μαρία Μαρανγγέλη

 

Τι καταθέτουν επακριβώς οι μάρτυρες:


Γιατί όμως η Μαρία Μαρανγγέλη αιφνιδίως αποφασίζει να μεταβεί στην εισαγγελία με τον φάκελο των ντοκουμέντων που εκθέτουν τον προϊστάμενό της, τη θυγατρική εταιρεία στην Ελλάδα και τη μητρική εταιρεία στην Ελβετία; Προφανώς, η σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ προϊσταμένου και υφισταμένης είχε σοβαρά διαβρωθεί. Όμως, είναι ηλίου φαεινότερον πως η γραμματέας του Κωνσταντίνου Φρουζή, αντιλαμβανόμενη πως ο κλοιός είχε σφίξει για τα καλά μετά τις καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων στην Αμερική, έσπευσε να αυτοπροστατευθεί. Χρησιμοποίησε, λοιπόν, το σύνολο του ηλεκτρονικού αρχείου που είχε υποκλέψει από τον προϊστάμενό της και το κατέθεσε στην Εισαγγελία Διαφθοράς.

Απόδειξη για όσα γράφτηκαν παραπάνω είναι ότι ο Κωνσταντίνος Φρουζής, επιστρέφοντας κάποια στιγμή στην εργασία του έπειτα από μία περίοδο απουσίας λόγω σοβαρού οικογενειακού προβλήματος και ανακαλύπτοντας πως το ηλεκτρονικό του αρχείο είχε υποκλαπεί, απέστειλε στην εταιρεία Novartis εξώδικο, ζητώντας να πληροφορηθεί τι συνέβη με την υποκλοπή αλλά και να του επιστραφεί το ηλεκτρονικό του αρχείο.

Όταν το FBI αποστέλλει την έκθεσή του με τα συμπεράσματα στα οποία κατέληξε στην ελληνική δικαστική αρχή, λογικά δεν γνωρίζει (ή γνωρίζει και πολύ καλά;) πως οι λεπτομέρειες αυτές θα δοθούν στη δημοσιότητα, αφού πρώτα το σύνολο της δικογραφίας τυπωθεί σε εκατοντάδες φωτοκόπιες και μοιραστεί σε βουλευτές κι άλλους παράγοντες. Με λίγα λόγια, το FBI ή δεν περίμενε πως θα αποκαλυφθεί το όνομα και η ιδιότητα της βασικής μάρτυρος ή «βαθύ λαρύγγι» ή πιο απλά δεν ενδιέφερε την αμερικανική υπηρεσία η διατήρηση της ανωνυμίας του μάρτυρα αυτού. Εκ των πραγμάτων όλα αποκαλύφθηκαν και όποιος διαβάζει τις εκθέσεις του FBI αντιλαμβάνεται πως ένας από τους τρεις μάρτυρες υπό καθεστώς προστασίας που κατέθεσαν στην Εισαγγελία Διαφθοράς είναι η Μαρία Μαρανγγέλη.

Άλλωστε, η αμερικανική υπηρεσία καταλήγει πως η γραμματέας του Κωνσταντίνου Φρουζή γνώριζε το σύνολο της δραστηριότητας της Novartis Greece αλλά και της μητρικής εταιρείας στην Ελβετία, και άρα κατά το FBI η μαρτυρία της αποτελεί «κλειδί» στην όλη υπόθεση. Λογικά συμπεραίνεται πως διά μέσου των ηλεκτρονικών μηνυμάτων και κυρίως του ηλεκτρονικού ημερολογίου που διατηρούσε ο Κωνσταντίνος Φρουζής θα μπορούσε κάποιος να προσδιορίσει με ακρίβεια ασφαλείας τα πρόσωπα τα οποία εμπλέκονται στη διαδικασία δωροδοκίας, δεδομένου πως το zougla.gr πληροφορείται πως στο ηλεκτρονικό ημερολόγιο δεν καταγράφονταν ποσά παρά μόνον τα ραντεβού.

 

ΕΞΑΛΛΟΣ Ο ΒΑΞΕΒΑΝΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΥ

Σχόλιο με τίτλο “Αλήτες, ρουφιάνοι, Μάκηδες” δημοσίευσε πριν από λίγο ο Κώστας Βαξεβάνης μετά την αποκάλυψη ότι η γραμματέας του Φρουζή, Μαρία Μαραγγέλη, είναι η προστατευόμενη μάρτυρας που του έκλεψε το ηλεκτρονικό αρχείο και 130.000€. Ο Κ.Βαξεβάνης  κατηγορεί τον Τριανταφυλλόπουλο για “απόπειρα δολοφονίας της Μαραγγέλη….

Ολόκληρο το σχόλιο του Κώστα Βαξεβάνη:

Δεν ξέρω αν το κορίτσι που έβγαλε ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος στο site του είναι το βαθύ λαρύγγι της Novartis, ο ίδιος πάντως είναι ο ξέχειλος βόθρος της αθλιότητας. Είτε πρόκειται για την προστατευόμενη μάρτυρα είτε όχι, στοχοποιεί έναν άνθρωπο ο οποίος από τη στιγμή αυτή βρίσκεται σε κίνδυνο.

Όχι, ο Μάκης δεν προσπαθεί να κάνει δημοσιογραφική επιτυχία γιατί δεν αποτελεί επιτυχία να βάζεις σε κίνδυνο κάποιον, ειδικά αν είναι πραγματικά μάρτυρας σε μια τέτοια υπόθεση. Ο Τριανταφυλλόπουλος υλοποιεί συμβόλαιο. Να εκφοβίσει όποιον η πλευρά των εμπλεκόμενων θεωρεί ως απειλή είτε επειδή μίλησε, είτε επειδή φοβάται πως θα μιλήσει.

Και αφού έκανε τη βρώμικη δουλειά, έτρεξαν οι κυριλέδες της δημοσιογραφίας, που ροκάνιζαν ΚΕΕΛΠΝΟ, Novartis και ό,τι άλλο μπορούσαν, που τα ονόματά τους φιγουράρουν στα χαρτιά των μαύρων ταμείων της Novartis να κάνουν αναπαραγωγή. Γιατί μπορεί να βρίζονται μεταξύ τους, αλλά τους ενώνει η συνενοχή.

Δε νομίζω πως ο Μάκης έχει τύψεις για την απόπειρα δολοφονίας στην οποία συμμετέχει, είτε εναντίον ενός ανθρώπου είτε εναντίον της προσωπικότητάς του. Αν ζούσε ο Γκιόλιας νομίζω το ίδιο θα έλεγε. Χθες ο Τριανταφυλλόπουλος, τηλεφωνούσε δεξιά και αριστερά για να ενημερώσει πως μιλάει με το Φρουζή και μπορεί να κανονίσει να καταθέσει ως προστατευόμενος μάρτυρας.

Έτσι είναι ο Μάκης. Δεν ξέρω αν είναι ρουφιάνος, αν δηλαδή το κορίτσι αυτό είναι μάρτυρας οπότε τη δίνει, πάντως ζει με την ψυχολογία του ρουφιάνου καταδότη. Τοξικός και επικίνδυνος. Αν δεν ήταν Μάκης Τριανταφυλλόπουλος θα έλεγα σαν τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο.

Κώστας Βαξεβάνης”

SHARE