Μαξίμου: Δεν χτύπησε το τηλέφωνο του Α. Τσίπρα – Ο Ζάεφ το σκέφτεται

Εντονο διπλωματικό παρασκήνιο  τις τελευταίες ώρες. Ενώ όλοι ανέμεναν ότι θα υπάρξει τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα και Ζάεφ ώστε να κλείσει η συμφωνία και να επιβεβαιωθεί το ραντεβού στις Πρέσπες, ξαφνικά προέκυψε εμπλοκή.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα κυβερνητικού αξιαματούχου απομακρύνεται το ενδεχόμενο συμφωνίας στο σκοπιανό τις επόμενες ημέρες.

«Η πλευρά της ΠΓΔΜ από ό,τι φαίνεται δεν είναι ακόμη έτοιμη να ανταποκριθεί στα όσα συμφωνήθηκαν στις Βρυξέλλες ανάμεσα στους δύο υπουργούς Εξωτερικών.

Συνεπώς, η πιθανότητα συμφωνίας εντός των επόμενων ημερών φαίνεται πως απομακρύνεται. Πιθανότατα να απομακρύνεται και η τηλεφωνική επικοινωνία των δύο πρωθυπουργών»,  είπε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός αξιωματούχος.

Υπενθυμίζεαται ότι σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, για όσα διαμείβονται τα τελευταία 24ωρα μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ η ονομασία «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας», στα σλαβικά «Severna Makedonija», είναι η επικρατέστερη των τριών λύσεων που παραμένουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ανάμεσα σε Αθήνα και Σκόπια.

Οι πληροφορίες για τη συγκεκριμένη λύση διακινούνταν όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά προέρχονταν και από την ΠΓΔΜ, όπου το πολιτικό παιχνίδι ανάμεσα στην κυβέρνηση, στην αντιπολίτευση, αλλά και στη σταθερά αντίθετη στη λύση του ονοματολογικού προεδρία της χώρας διεξάγεται σε υψηλότατους τόνους. Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων παραμένουν και τα άλλα δύο, από τα συνολικά πέντε, ονόματα του πακέτου που είχε συνθέσει σε μια κοινή πρόταση ο προσωπικός απεσταλμένος του γ.γ. του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς (Gorna και Nova).

SHARE