Μαύρη Δευτέρα για τη Wall Street – Kατάρρευση του τεχνολογικού κλάδου – Dow Jones – 2,5% στις 23.491 μονάδες, S&P – 2,7% στις 2.571 – Nasdaq -2,9% στις 6.855

 

Εικόνα κατακρήμνισης στη Wall Street, καθώς τα αντίποινα που επέβαλε η Κίνα στις ΗΠΑ επανέφεραν στο επίκεντρο την ανησυχία για ενδεχόμενο ξέσπασμα εμπορικού πολέμου, ενώ ο τεχνολογικός κλάδος δέχεται ισχυρές πιέσεις, στον απόηχο της νέας «επίθεσης» του Ντόναλντ Τραμπ στην Amazon.

Στις 20:30, ο Dow Jones υποχωρούσε κατά 2,5% στις 23.491 μονάδες, ο S&P 500 σημείωνε πτώση 2,7% στις 2.571 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείτο κατά 2,9% χαμηλότερα, στις 6.855 μονάδες.

Η νέα επίθεση Τραμπ στην Amazon και όσα έχουν προηγηθεί με τη διαρροή προσωπικών δεδομένων από το Facebook, οδηγούν σε μεγάλη πτώση τον τεχνολογικό κλάδο.

Η μετοχή της Amazon υποχωρεί κατά 5%, του Facebook κατά 2,9%, της  Netflix κατά 5,1% και της Alphabet κατά 3%.

Η Amazon βρέθηκε ξανά στο στόχαστρο του αμερικανού Προέδρου, ο οποίος την κατηγορεί  ότι δεν καταβάλει αρκετούς φόρους και ότι λαμβάνει αδικαιολόγητα φθηνές χρεώσεις από την Αμερικανική Υπηρεσία Ταχυδρομείων.
«Μόνο ανόητοι, ή χειρότεροι, λένε ότι η ζημιωμένη Υπηρεσία Ταχυδρομείων επωφελείται οικονομικά από την Amazon.ΧΑΝΟΥΝ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ, και αυτό θα αλλάξει.
Επίσης, οι λιανοπωλητές που πληρώνουν φόρους κλείνουν καταστήματα σε όλη τη χώρα… δεν είναι ισότιμοι οι όροι!», ανέφερε με σημερινή του ανάρτηση στο «Twitter» ο Τραμπ.

ΣΤΙΣ 16.57

Μικρή πτώση στην Wall Street υπό το φόβο εμπορικού πολέμου

SHARE