Μάθε ακρίτα TAXIS -Περιοδεία…εφοριακών σε Λειψούς, Αγαθονήσι, Χάλκη, Σύμη

Από την Πάτμο ξεκίνησε  το πιλοτικό σχέδιο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων – ΑΑΔΕ που προβλέπει επισκέψεις κλιμακίου εφοριακών υπαλλήλων σε ακριτικά νησιά και απομακρυσμένες περιοχές, προκειμένου να ακούσει και να καταγράψει τα προβλήματα των τοπικών κοινωνιών στις συναλλαγές τους μέσω το TAXIS, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Το σχέδιο του επικεφαλής της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή, ξεκινά από τα Δωδεκάνησα, ενώ στόχος είναι να επεκταθεί και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Το 7μελές κλιμάκιο της ΑΑΔΕ θα βρεθεί σήμερα στους Λειψούς, την Τετάρτη στο Αγαθονήσι, την Πέμπτη στη Χάλκη και την ερχόμενη Δευτέρα στη Σύμη.

Ο Γ. Πιτσιλής έχει επικοινωνήσει ήδη με τους δημάρχους των νησιών, οι οποίοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την πρωτοβουλία της ΑΑΔΕ, καθώς θεωρείται ότι θα βοηθήσει σημαντικά τους κατοίκους των νησιών. Οι φορολογούμενοι στις περιοχές αυτές θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να υποβάλουν στους εφοριακούς τις απορίες τους σχετικά την υποβολή των δηλώσεων και τη χρήση άλλων εφαρμογών του TAXIS.

SHARE