Μάρτη με κρύο δείχνουν τα μερομήνια – Πάσχα με βροχές και ισχυρούς ανέμους

 

Τα Μερομήνια δείχνουν ότι μετά την πρόσφατη καλοκαιρία, ακολουθεί κρύο και βροχές. Για το Πάσχα, προβλέπονται συννεφιές – βροχερός καιρός, με ισχυρούς ανέμους. Θερμοκρασία (10 – 14 °C)

Αρχές Μαρτίου (1 – 11): Δροσερές μέρες με πιθανές βροχοπτώσεις. Θερμοκρασία (12 -20 °C). Στη συνέχεια οι βόρειοι άνεμοι θα ρίξουν τη θερμοκρασία (6 – 12 °C) φέρνοντας χιόνια στα ορεινά και πιθανώς και σε χαμηλότερα υψόμετρα.

(12 – 25): Περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας. Δυνατοί, βορειοανατολικοί άνεμοι θα ρίξουν σημαντικά τη θερμοκρασία (-2 – 12 °C). Βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις.
Κυριακή 25η Μαρτίου 2018. Συνεχίζεται ο άστατος καιρός. Το κρύο συνεχίζεται καθ΄ όλη την ημέρα.

(26 – 30): Δριμύ ψύχος, με βροχές και καταιγίδες με χιόνια μέχρι τα πεδινά. Θερμοκρασία (-4 – 8 °C).

ΑΠΡΙΛΙΟΣ – ΠΑΣΧΑ

1 – 15. Συνεχίζεται το χειμερινό σκηνικό του καιρού. Βόρειοι άνεμοι με πιθανές καταιγίδες και συνεχείς βροχοπτώσεις. Θερμοκρασία (8 – 15 °C) .

Πάσχα: Συννεφιές – βροχερός καιρός, με ισχυρούς ανέμους. Θερμοκρασία (10 – 14 °C).

16 – 26: Βορειοδυτικοί άνεμοι κρατούν τη θερμοκρασία χαμηλά (12 – 18 °C). Με τη πτώση των βοριάδων, ο καιρός θα δώσει δροσερές μέρες αλλά θα έχουμε και ανοιξιάτικες μέρες με άνοδο της θερμοκρασίας (18 – 22 °C).

27 – 30: Ανοιξιάτικο το σκηνικό του καιρού λόγω των δυτικών ανέμων. Θερμοκρασία (20 – 28 °C).

 

Μερομήνια ονομάζονται οι 12 πρώτες μέρες του όγδοου φεγγαριού του χρόνου. Δηλαδή, του Αυγούστου. Τα παλιά χρόνια, οι άνθρωποι παρατηρούσαν τα καιρικά φαινόμενα αυτών των πρώτων ημερών. Και έτσι «έβγαζαν» την πρόγνωση του χρόνου

Και η πρόγνωση του καιρού με βάση τα Μερομήνια γινόταν τον Αύγουστο γιατί ο τελευταίος μήνας του καλοκαιριού θεωρούσαν η αρχή του χειμώνα.

 

SHARE