Μαντάρα τα έκανε ο Πολάκης! Ο Κοντονής δηλώνει πως κανένας δεν γνωρίζει τους προστατευόμενους μάρτυρες

 

 

Η κυβέρνηση «φυσικά και δεν γνωρίζει» ποιοι είναι οι προστατευόμενοι μάρτυρες της υπόθεσης Novartis υποστήριξε ο Υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, αδειάζοντας κυριολεκτικά τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Π.Πολάκη που είχε το πρωί υποστηρίξει ότι έχει γνώση της ταυτότητάς τους και ότι είναι πρώην υπάλληλοι της Novartis.

Το θέμα που προκύπτει είναι πολύ σοβαρό, γιατί πάνω στις δηλώσεις Πολάκη, στηρίχθηκαν απαντήσεις των “εμπλεκομένων” και φυσικά, μετά τη διάψευση, ενισχύονται τα σενάρια της “σκευωρίας”.

Μιλώντας στο βραδινό δελτίο του Star  και κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του κ. Πολάκη που υποστήριξε ότι γνωρίζει τους προστατευόμενους μάρτυρες, ο κ. Κοντονής ανέφερε:

«Το καθεστώς των μαρτύρων το αποδίδει σε αυτούς μόνο η Δικαιοσύνη με συγκεκριμένες πράξεις. Επομένως κανένας δεν μπορεί να γνωρίζει. Κανένας. Εάν υπάρχουν εικασίες σας λέω ότι μόνο στο επίπεδο αυτό μπορεί να κάνει κάποιος μία τοποθέτηση. Αλλά και πάλι τέτοιες τοποθετήσεις δεν βοηθάνε. Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει. Είναι αδύνατο».

Ερωτηθείς γιατί οι μάρτυρες έχουν τεθεί υπό προστασία, ο κ. Κοντονής απάντησε: «Είναι η νόμιμη διαδικασία, όπως τροποποιήθηκε το σχετικό άρθρο το 2014. Αυτοί που ρωτάνε είναι αυτοί που τροποποίησαν το σχετικό άρθρο του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας. Δεν είναι ανάγκη να έχουμε τρομοκρατικές ή εγκληματικές οργανώσεις, αλλά μπορεί να έχουμε ένα σοβαρό οικονομικό έγκλημα, όπου οι μάρτυρες θέλουν να μιλήσουν σε καθεστώς προστασίας. Να αφήσουμε τη Δικαιοσύνη να μιλήσει κα να μη μιλάμε για στημένες υποθέσεις» ,κατέληξε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

ΝΔ: Πως ήξερε ο Πολάκης τους μάρτυρες; ΠΑΣΟΚ: Τσίπρας-Παπαγγελόπουλος ενορχηστρωτές

SHARE