Λεβέντης: Προτιμούν οι ξένοι τον Τσίπρα γιατί υπογράφει τα πάντα και τους κάνει τα χατίρια

 

Πρώτος από τους πολιτικούς αρχηγούς το λόγο πήρε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, ο οποίος απευθυνόμενος στον Πάνο Καμμένο είπε ότι αν ήθελε και δεν συμφωνεί με τις Πρέσπες, θα μπορούσε να είχε αφαιρέσει την εξουσία από τον Τσίπρα.

Ξεκινώντας την ομιλία του, είπε:

Πολλή συζήτηση γίνεται για κάποιες απειλές κατά βουλευτών για να ψηφίσουν αντίθετα με τη συνείδησή τους και να απειλείται ένας βουλευτες είναι ανεπίτρεπτο. Θέτω όμως και το αντίθετο ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί. Η βουλή θα περάσει μία Συμφωνία που είναι αντίθετο με τη συνείδηση του λαού. Τι αντίδραση μπορεί να έχει ο πολίτης; Η αντίθεση προς τη Συμφωνία των Πρεσπών είναι δεδομένη. Τι μπορεί να κάνει; Η Βουλή δεν εκφράζει τη συνείδηση του λαού. Προτείνουμε δηλαδή στο λαό να βάλει κάτω και εσείς του ΣΥΡΙΖΑ είστε οι μόνοι έξυπνοι, εσείς κρίνετε μόνο αν είναι επωφελής. Αν περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών νομίζετε θα είστε νικητές; Νικητές θα ήσασταν μόνο αν μιλούσατε με το λαό και συμφωνήσετε. δεν υπάρχει δημοκρατία με το να αγνοείται ο λαός. Τι να κάνει ο λαός για να περάσει το Μακεδονία; Συμβούλιο αρχηγών δεν κάνατε. Γιατί τετοια βιασύνη, τέτοια πρεμούρα; Ποιος είναι από πίσω;

Συνεχίζοντας, ο κ.Λεβέντης, είπε: Φώναζαν κατά της Ευρώπης, αλλά τώρα προτιμούν όλοι τον Τσίπρα γιατί υπογράφει τα πάντα και τους κάνει τα χατίρια. Αλήθεια είστε ευτυχείς τις ημέρες αυτες;
Ποιος χάραξε η εθνική γραμμή που λέτε; Ονομάζετε εθνική γραμμή τις υποχωρήσεις. Αυτό ονομάζεται εθνική γραμμή και είναι αυτός λόγος να βασίσει ο Τσίπρας μία εθνική μειοδοσία. πως θα αισθάνονται οι άνθρωποι από τη Λάρισα και πάω. Τους συμμετέχοντες στα συλλαλητήρια τους ονομάσατε φασίστες.

Για το όνομα γίνεται τα συλλαλητήρια. Υπομονή λέω στους Μακεδόνες. Εγώ λέω θα ακυρωθεί. Ό,τι κυρώνεται χωρίς την κοινωνία, χωρίς το λαό ακυρώνεται στην πράξη. Κανείς δεν θα σεβαστεί και που καταδικάζει ο ελληνικός λαός.
Να πω για τον Καμμένο, που μόλις εισήλθε στη αίθουσα, αν ήθελε όντως να σταματήσει τον συνέταιρο του στη μειοδοσία επρεπε να τον σταματήσει πιο εγκαιρα δεν ήταν ανάγκη να βυθιστεί το πλοίο και στο παρα πέντε να φύγετε από το πλοίο. Είχατε πει πως έχετε εμπιστοσύνη Κοτζιά και τώρα καταγγείλατε κάτι για τον Σόρος. Δεν είχατε καταλάβει τη πάνε να φέρουν. Η ιστορία θα σας χρεώσει. Που δεν τον σταματήσατε. Θα μπορούσατε να είχατε κόψει την εξουσία, να του κόψετε τα πόδια. Αν όντως θέλατε να εμποδίσετε τον πρωθυπουργό που προδήλωσε ότι θα κάνει έπρεπε να αφαιρέσετε την εμπιστοσύνη.

Σχετικά με την υπουργοποίηση του ναυάρχου Αποστολάκη είπε ότι δεν γίνεται να παίρνεις σύνταξη από στρατηγός και μετά να ορκίζεσαι υπουργός, έπρεπε να κρατήσει την αξιοπρέπεια του. Τον είχαμε ως έμβλημα των ενόπλων δυνάμεων και τώρα τον βλέπουμε στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ. Εϊναι ένας δημοκρατικός αξιωματικός ο κ. Αποστολάκης. Στα καναλια με τρώνε τον χρόνο με ερωτήσεις αντί να με αφήσουν να πω το πρόγραμμα της Ένωσης Κεντρώων. Γιατί πρέπει να μιλήσει ο σχολιαστής του ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ. Ετοιμάζεται στημένος δικομματισμός. Επαναφέρετε τη χώρα σε συνθήκες δικομματισμού.
Ένα μήνυμα προς τη Μακεδονία, η ψήφος η σημερινή και για τις Πρέσπες θα μας ακολουθεί σε όλη τη ζωή μας. Οι πρωθυπουργοί δεν βγαίνουν για να επισφραγίσουν με νεότερα λάθη την πολιτική του παρελθόντος. Υπάρχει και το σπίτι σας δεν είστε ιδιοκτήτες της αίθουσας αυτής. Ο λαός είναι ιδιοκτήτες. Λεω προς την Μακεδονία θα φανεί ποιο κόμμα μέχρι τέλος θα μείνει μέχρι τέλους και δεν το λέω για ψηφοθηρία. Εγώ βλέπω σκιναούς να βλέπουν τη Μακεδονία του Αιγαίου. Τότε η Ελλάδα θα πληρώσει το κόστος της επιπολαιότητας της ψήφου που ετοιμάζεται σήμερα και για τις Πρέσπες.

SHARE