Λαγκάρντ – Τσακαλώτος: Ανάγκη έγκαιρης ολοκλήρωσης των συζητήσεων για το χρέος και των μεταρρυθμίσεων

 

Την επιτάχυνση των διαδικασιών και των συζητήσεων για το ελληνικό χρέος, συζήτησαν το Σάββατο στην Ουάσιγκτον ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ. Παρών και ο αναπληρωτής υπουργός Γ.Χουλιαράκης,
Μετά τη συνάντηση η κ. Λαγκάρντ δήλωσε: «Είχα μια παραγωγική συνάντηση σήμερα με τον υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο και την ομάδα του. Συζητήσαμε για τη σημασία της έγκαιρης ολοκλήρωσης των συζητήσεων για το χρέος και την επιτάχυνση της εφαρμογής των πολιτικών του προγράμματος, καθώς και τα δύο είναι κρίσιμα για την τόνωση των οικονομικών προοπτικών αλλά και για την χρηματοδοτική συμμετοχή του ΔΝΤ”.

Statement by IMF Managing Director Christine Lagarde on Greece Ms. Christine Lagarde, Managing Director of the International Monetary Fund (IMF), issued the following statement today after a meeting with Greece’s Finance Minister Euclid Tsakalotos: “I had a productive meeting today with Greece’s Finance Minister Euclid Tsakalotos and his team. We discussed the importance of bringing discussions on debt to an early conclusion and accelerating implementation of program policies, both of which are critical for boosting economic prospects and making IMF financing available.”

SHARE