Κύκλωμα χρυσού: Απολογείται ο Ριχάρδος, στη φυλακή Κινέζος έμπορος των Αθηνών

ÊëåéóôÜ üëá ôá åíå÷åéñïäáíåéóôÞñéá ôçò áëõóßäáò Ñé÷Üñäïõ ëüãù ëáèñåìðïñßïõ ÷ñõóïý ôçí Ôñßôç 28 ÍïÝìâñç 2018. (EUROKINISSI / ÂÁÓÉËÇÓ ÑÅÌÐÁÐÇÓ)

Ενώ την Κυριακή απολογείται ο “βασιλιάς του χρυσού”, τηλεοπτικός …χορηγός  Ριχάρδος, προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε σήμερα  39χρονος κινεζικής καταγωγής που διατηρεί κατάστημα ρούχων στο κέντρο της Αθήνας, ο οποίος, κατά το κατηγορητήριο, συμμετείχε στο κύκλωμα εμπορίας χρυσού.

Ερχόταν σε επικοινωνία με Κινέζους χονδρεμπόρους ρούχων στην Τουρκία και αγόραζε ρούχα που πληρώνονταν με το “βρώμικο” χρήμα από την εξαγωγή χρυσού και στη συνέχεια, έδινε σε ευρώ τα αντίστοιχα χρήματα στο κύκλωμα. Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε τις κατηγορίες.

Είναι το πέμπτο άτομο που κρίνεται προφυλακιστέο, ενώ οι απολογίες των κατηγορουμένων συνεχίζονται. Δώδεκα αφέθηκαν ελεύθεροι με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Ανάμεσα στους κατηγορουμένους που αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους είναι και ένας απόστρατος αξιωματικός της ΕΥΠ. Σύμφωνα με το συνήγορό του, Γιάννη Ψιλογιαννη, “αποδείχτηκε ότι δεν έχει συμμετοχή στη συλλογική δράση”.
Πάντως, όλοι οι εμπελκόμενοι αρνούνται τις κατηγορίες.

SHARE