Κρέτσος: Το ΣτΕ απέρριψε τις αιτήσεις των καναλαρχών – Πληρώνουν τα 35 εκατ. για την άδεια, 400 θέσεις εργασίας

Το Συμβούλιο της Επικρατείας δημοσίευσε αποφάσεις οι οποίες – σύμφωνα με τον υφυπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Λευτέρη Κρέτσο – απορρίπτουν τις αιτήσεις των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών κατά των αποφάσεων του Νίκου Παππά  με τις οποίες καθοριζόταν ο αριθμός των τηλεοπτικών αδειών εθνικής εμβέλειας γενικού περιεχομένου σε επτά και η τιμή εκκίνησης της κάθε άδειας σε 35.000.000 ευρώ, καθώς και κατά της υπ’ αρ. 1/2017 προκήρυξης του ΕΣΡ για τη διενέργεια του σχετικού διαγωνισμού.

Σύμφωνα με τον κ. Κρέτσο, “τα ιδιωτικά κανάλια λειτουργούν πλέον κατέχοντας άδεια την οποία απέκτησαν αφού εκπλήρωσαν όλες τις παραμέτρους που έθετε η διαγωνιστική διαδικασία.

Πιο συγκεκριμένα, κάθε τηλεοπτικός σταθμός οφείλει να καταβάλει το τίμημα των 35 εκατ. Ευρώ (ήδη καταβλήθηκε η πρώτη δόση), να διατηρεί 400 θέσεις εργασίας κατ’ ελάχιστο, να λειτουργεί σε σύγχρονες τεχνολογικές εγκαταστάσεις και, βεβαίως, να παράγει πρωτότυπο, ποιοτικό και ανταγωνιστικό πρόγραμμα, όπως προβλέπει η πάρα πολύ αυστηρή νομοθεσία”.

 

SHARE