Κοντονής για Σακελλαρίου: Υποβάθμιση της Δικαιοσύνης από τις διαρροές διασκέψεων του ΣτΕ

Αιχμές κατά μερίδας δικαστικών λειτουργών του ΣτΕ αφήνει ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονήςμετά τις καταγγελίες του παραιτηθέντος προέδρου Ν. Σακελλαρίου, για τα περί διαρροών της απόφασης για το ασφαλιστικό.

«Η παραβίαση της μυστικότητας των διασκέψεων«υποβαθμίζει κατάφωρα τον θεσμό της Δικαιοσύνης και δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά στους πολίτες»,υπογράμμισε χαρακτηριστικά και σε άλλο σημείο της δήλωσής του καλεί τους δικαστικούς «να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων».

Αναλυτικά η δήλωση του υπουργού Δικαιοσύνης:

«Ο Υπουργός Δικαιοσύνης επισημαίνει ότι η παραβίαση δικονομικών κανόνων όσον αφορά στη διαδικασία έκδοσης δικαστικών αποφάσεων και δη η παραβίαση του δικαστικού απορρήτου και των διαμειβομένων σε κεκλεισμένων των θυρών διασκέψεις, το οποίο θέτει στην επιστολή παραίτησής του και ο κ. Σακελλαρίου, υποβαθμίζει κατάφωρα τον θεσμό της Δικαιοσύνης και δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά στους πολίτες.

Ο κ. Κοντονής καλεί τους δικαστικούς λειτουργούς να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να συνεχίσουν το έργο τους απρόσκοπτα, περιφρουρώντας το κύρος του θεσμού που υπηρετούν και θωρακίζοντας με τη συμπεριφορά τους, τους δικονομικούς κανόνες που είναι υποχρεωμένοι να εφαρμόζουν απαρεγκλίτως».

Κρίση στη Δικαιοσύνη – Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του ΣτΕ : “Εξαθλίωση των συνταξιούχων – Πως διαρρέουν οι αποφάσεις μας;”

SHARE