Κομισιόν – Μ.Σχοινάς: Οι συντάξεις είναι σοβαρό θέμα, δεν προσφέρεται για εύκολες κουβέντες

 

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο  εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς, σε ερώτηση σχετικά με τις συντάξεις, υπογράμμισε ότι «το θέμα είναι σοβαρό και δεν προσφέρεται για εύκολες κουβέντες».

«Το κλειδί της ελληνικής εξόδου από το μνημόνιο είναι η συμφωνία του Eurogroup του Ιουνίου το οποίο περιλαμβάνει ένα πλέγμα δεσμεύσεων. Η Κομισιόν δεν είμαστε δανειστές της χώρας αλλά εγγυητές της συγκεκριμένης συμφωνίας. Για αυτό και δηλώσαμε πως τα συμφωνηθέντα πρέπει να τηρούνται. Επειδή όμως η Ελλάδα βγήκε από τα μνημόνια είναι σε μία διαδικασία διαλόγου για την διαμόρφωση του προϋπολογισμού της. Αυτή η συζήτηση θα συνεχιστεί και θα ελέγξουμε τα περιθώρια και πλεονάσματα. Να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα και θα συζητήσουμε. Και θα παρακαλούσα τις όποιες πηγές, τα ρυάκια και τους κρουνούς να μας αφήσουν να κάνουμε τη δουλειά μας», πρόσθεσε.

 

Αναφορικά με το μέλλον της χώρας, είπε ότι θα ήθελε να μοιραστεί κάποιες σκέψεις, τόσο ως εκπρόσωπος της Κομισιόν, όσο και ως Έλληνας. «Πιστεύω ότι το ζητούμενο για το μέλλον της χώρας είναι να καταστεί σαφές ότι μάθαμε και αλλάξαμε από αυτήν την περιπέτεια (…) Οφείλουμε να φτιάξουμε ένα κράτος που αφήνει πίσω του την πατρωνεία και το πελατειακό κράτος. Τα ελληνικά προγράμματα θεωρήθηκαν από πολλούς μία ευκαιρία για την Ελλάδα να γίνει ένα σύγχρονο, ευρωπαϊκό κράτος. Πρέπει να μείνουμε στη ζώνη της δημοσιονομικής σταθερότητας, να συνεχίσουμε να βελτιώνουμε το επιχειρηματικό κλίμα, να δίνουμε ευκαιρίες στην επιχειρηματικότητα για τους νέους και να μην ξεχνάμε τους ευάλωτους Έλληνες», σημείωσε.

ΕΦΙΑΛΤΙΚΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΞΑΜΗΝΟ 2015

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς μίλησε και για το δύσκολο πρώτο εξάμηνο του 2015. Έκανε λόγο για εφιαλτικές στιγμές που «δεν θέλω να τις σκέφτομαι δεν θα ήθελα να τις ξαναζήσω». Αποθέωσε τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, λέγοντας πως χωρίς εκείνον δεν θα είχε αποσοβηθεί η καταστροφή.

«Είχε πολλά πιστόλια πάνω από το κεφάλι του. Του έλεγαν μην μπλέκεις δεν είναι η δουλειά σου. Δεν άκουσε τις σειρήνες και βούτηξε στα βαθιά»

SHARE