ΚΚΕ-Κουτσούμπας: Επικοινωνιακά παιχνίδια, μνημείο εκφυλισμού το πόρισμα Novartis

 

Αποχώρησαν οι βουλευτές του ΚΚΕ από τη συζήτηση και τηνψηφοφορία στη Βουλή για την Novartis.

Aυτό αναμένεται να κάνουν  και οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες της ΝΔ, της ΔΗΣΥ, του Ποταμιού και της Ένωσης Κεντρώων. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης κατηγορούν την πλειοψηφία για πολιτικές μεθοδεύσεις.

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας χαρακτήρισε το πόρισμα για την Novartis που συνέταξαν οι ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ως «Μνημείο εκφυλισμού».

«Το ΚΚΕ όπως έχει τονίσει δεν θα νομιμοποιήσει διαδικασίες παρωδία για μεταξύ σας παιχνίδια εντυπωσιασμού. Συνεχίστε μόνοι σας. Το ΚΚΕ αποχωρεί από την ψηφοφορία» είπε.

«Ξεπεράστηκε κάθε όριο. Από την πρώτη στιγμή ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ επέλεξαν να εξετάσουν την αρμοδιότητα και όχι την ουσία. Με πρόσχημα αστείους νομικούς λόγους και προφάσεις που επαναλαμβάνει και στο πόρισμα δεν έκανε καμία έρευνα δείχνοντας ότι θέλει μόνο επικοινωνιακά παιχνίδια».

Ο κ. Κουτσούμπας επανέλαβε την πάγια θέση του ΚΚΕ για πλήρη και επι της ουσίας διερεύνηση της υπόθεσης με εξέταση όλων των εμπλεκομένων προσώπων και των προστατευόμενων μαρτύρων.

“Να διερευνηθούν οι βαθύτερες αιτίες των σκανδάλου των φαρμάκων που βρίσκονται και στους σφοδρούς ανταγωνισμούς των εταιριών που θέλουν να αυξήσουν τα κέρδη τους. Είναι αφέλεια και πολιτική ανευθυνότητα να θεωρήσει κάποιος ότι η ανάδειξη του σκανδάλου δεν είχε σχέση με την ενόχληση των ΗΠΑ με την αύξηση των κερδών γερμανικών φαρμακοβιομηχανιών».

«Είπαν ότι η απιστία δήθεν είναι περιγεγραμμένη, πως δεν μπορούν να κάνουν έρευνα λόγω αναρμοδιότητας και δεν μπορούν να εξετάσουν τους μάρτυρες. Αυτά τα επιχειρήματα δεν πείθουν ούτε τα μικρά παιδία. Θέσαμε ότι η εξέταση όλων των αδικημάτων όχι μόνο δεν είναι απαγορευτική αλλά θα φωτίσει κι άλλες πλευρές.

Η άρνηση της πλειοψηφίας να εξεταστεί ουσία υπόθεσης με επίκληση αναρμοδιότητας είναι προσχηματική και δεν διευκολύνει την δικαιοσύνη. Η πλήρης διερεύνηση από την επιτροπή με εξέταση όλων των μαρτύρων σε συνθήκες δημοσιότητας και διαφάνειας θα ήταν θετική. Όλα τα αλλά είναι φθηνές δικαιολογίες».

ΜΑΤΩΜΕΝΑ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΑ

Ο γγ του ΚΚΕ μίλησε για απόπειρα σχηματισμού τεχνητού πολιτικού δίπολου καθώς τόσο η κυβέρνηση όσο και η αξιωματική αντιπολίτευση συμφωνούν στην εφαρμοζόμενη οικονομική πολιτική.

«Είναι ψέματα ότι δεν θα εφαρμοστούν τα προ νομοθετημένα μέτρα» τόνισε σε άλλο σημείο «Τα ματωμένα πλεονάσματα έχουν συμφωνηθεί εως το 2060. ΔΝΤ και Κομισιόν δίνουν συγχαρητήρια στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ για τα μέτρα φοροληστείας. Μεγάλη απάτη ότι η έξοδος στις αγορές φέρνει τέλος λιτότητας».

SHARE