Κίνημα Αλλαγής: Πόσοι από κάθε “κόμμα” θα βρίσκονται στη νέα Κεντρική Επιτροπή

 

Τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής στη χθεσινή τους συνεδρίαση αποφάσισαν τη  «συνθετική, αναλογική και αντιπροσωπευτική εκπροσώπηση όλων των δυνάμεων χωρίς αποκλεισμούς» στα όργανα.

«Για την τελική σύνθεση των οργάνων, λαμβάνονται υπόψιν τα κόμματα και οι κινήσεις που είχαν την αρχική πρωτοβουλία καθώς και τα αποτελέσματα της εκλογικής διαδικασίας της 12ης Νοεμβρίου με τη συμμετοχή 212.000 πολιτών».

Έτσι, από τα 351 μέλη της νέας Κεντρικής Επιτροπής, τα 128 θα πρόσκεινται στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, τα 67 στο Ποτάμι, τα 50 στο Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, τα 41 στον Νίκο Ανδρουλάκη, τα 35 στη ΔΗΜΑΡ και τα 30 στον Γιώργο Καμίνη.

Αναλυτικά η απόφαση του Πολιτικού Συμβουλίου έχει ως εξής :

Το Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος Αλλαγής συνεδρίασε για την προετοιμασία του Ιδρυτικού Συνεδρίου.

Κοινή συνισταμένη στις τοποθετήσεις όλων των μελών του, αποτέλεσε η ανάγκη για μια διαδικασία που θα έχει ως προτεραιότητα τις απαντήσεις στα προβλήματα της χώρας και θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των προοδευτικών πολιτών.

Σε αυτό το πλαίσιο, αποφασίστηκε επίσης, στα όργανα του Κινήματος να υπάρχει συνθετική, αναλογική και αντιπροσωπευτική εκπροσώπηση όλων των δυνάμεων χωρίς αποκλεισμούς.

Για την τελική σύνθεση των οργάνων, λαμβάνονται υπόψιν τα κόμματα και οι κινήσεις που είχαν την αρχική πρωτοβουλία καθώς και τα αποτελέσματα της εκλογικής διαδικασίας της 12ης Νοεμβρίου με τη συμμετοχή 212.000 πολιτών.

Με την απόφασή μας, στέλνουμε ένα μήνυμα πίστης στην αναγκαιότητα του εγχειρήματος.

Πάνω απ’ όλα, είναι η κοινή προσπάθεια και η σύνθεση απόψεων για το σήμερα και το αύριο της Ελλάδας.

SHARE