ΚΙΝΑΛ: Ποιοί έθαψαν το βούλευμα του 2017 για ευθύνες υπουργών του Καραμανλή;

Με ανακοίνωσή του το ΚΙΝΑΛ επισημαίνει ότι “Σε δικαστικό βούλευμα του 2017, ο εισαγγελέας αποδίδει ευθύνες για ζημιά του Δημοσίου, 147 εκατ. €, από πράξεις 3 υπουργών της Κυβέρνησης Καραμανλή ’04-’09 κατά την παραλαβή του συστήματος ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων. Η δικογραφία αυτή ουδέποτε γνωστοποιήθηκε στη Βουλή”.

«Η Δικαιοσύνη οφείλει  να είναι τυφλή και όχι μονόφθαλμη. Όλα στο φως, για όλους και για όλα. Από σημερινό, όμως, δημοσίευμα της εφημερίδας, προκύπτει ότι αυτά, για την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ,δεν ισχύουν. Κινείται με σχέδιο εξόντωσης αντιπάλων και κάλυψης ημετέρων και συμμάχων» τονίζει σε νέα του παρέμβαση, το Κίνημα Αλλαγής.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, σε Δικαστικό Βούλευμα του 2017, ο εισαγγελέας αποδίδει συγκεκριμένες ευθύνες για ζημιά του Δημοσίου, ύψος 147 εκατ. ευρώ, από πράξεις και παραλείψεις τριών υπουργών της κυβέρνησης Καραμανλή, κατά την παραλαβή του συστήματος ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων.

Σύμφωνα με το βούλευμα, τρεις υπουργοί Δημοσίας Τάξης των κυβερνήσεων Καραμανλή, ο σημερινός πρόεδρος της ΚωσταΔημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης και ο Βύρων Πολύδωρας πρέπει να ελεγχθούν για κακουργηματική απιστία, μιας  και “πράξεις και παραλείψεις τους που αφορούν την προμήθεια του C4I , πιθανώς προκάλεσαν ζημιά στο Δημόσιο ύψους 147.819.943 εκατομμυρίων ευρώ”!

Η δικογραφία αυτή, σύμφωνα με το ΚΙΝΑΛ, «ουδέποτε γνωστοποιήθηκε στη Βουλή, αμελλητί, όπως προβλέπεται, παρά το ότι προέκυψε η εμπλοκή πολιτικών προσώπων». «Και επίσης καμία ανεξάρτητη αρχή δεν διέταξε να γίνει έρευνα» συμπληρώνει.

«Ρωτάμε: Ποιος και με ποιου εντολή ανέλαβε την ευθύνη της απόκρυψης της υπόθεσης; Περιμένουμε άμεσα απάντηση» καταλήγει το ΚΙΝΑΛ.

SHARE