Κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

 

Με κέρδη ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές οι ευρωπαϊκές αγορές.

O πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κέρδισε 0,29%.

O DAX ενισχύθηκε κατά 0,66% στις 12.099,83 μονάδες, ο FTSE 100 σημείωσε άνοδο 0,44% στις 7.469,42 μονάδες και ο CAC 40 επίσης σημείωσε άνοδο 0,36% στις 5.528,67 μονάδες.

Ο ιταλικός FTSE MIB κέρδισε 0,13%. H μετοχή της Unicredit ενισχύθηκε κατά 3,2% μετά από τον διακανονισμό ύψους 1,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων με τις αρχές των ΗΠΑ για παραβιάσεις των αμερικανικών κυρώσεων στο Ιράν και σε άλλες χώρες.

Στα μακρο της ημέρας, βελτιώθηκαν οι γερμανικές οικονομικές προσδοκίες τον Απρίλιο, παρά το ότι η αξιολόγηση της τρέχουσας κατάστασης επιδεινώθηκε, σύμφωνα με το ινστιτούτο οικονομικών ερευνών ZEW. Ο δείκτης οικονομικών προσδοκιών σημείωσε άνοδο στις 3,1 μονάδες τον Απρίλιο, από τις -3,6 μονάδες τον Μάρτιο.

Αυξήθηκαν με τον ταχύτερο ρυθμό της δεκαετίας οι αμοιβές των Βρετανών εργαζόμενων, κυρίως λόγω της αύξησης των θέσεων εργασίας, ενισχύοντας τις εκτιμήσεις ότι η αβεβαιότητα του Brexit οδηγεί τις επιχειρήσεις να προσλάβουν εργαζόμενους αντί να επενδύσουν μακροπρόθεσμα στον εξοπλισμό. Οι συνολικές αμοιβές, μαζί με τα μπόνους, αυξήθηκαν κατά 3,5% σε ετήσια βάση στο τρίμηνο μέχρι τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία ONS.

SHARE