Κατηγορούμενος για ατασθαλίες ο επικεφαλής του γραφείου του Ευρωκοινοβουλίου στην Αθήνα – Τι απαντά

Ο επικεφαλής του γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα, Λεωνίδας Αντωνακόπουλος, τέθηκε σε διαθεσιμότητα μαζί με δύο συνεργάτες του, λόγω ύποπτων οικονομικών συναλλαγών.

«Για έρευνα διοικητικού χαρακτήρα» και «για εικαζόμενες παραλείψεις», μίλησε ο κ. Αντωνακόπουλος, στην ιστοσελίδα Newpost.gr, μετά τη γνωστοποίηση της απόφασης ότι «τίθεται σε διαθεσιμότητα», καθώς η ευρωπαϊκή υπηρεσία καταπολέμησης της απάτης, OLAF, ερευνά υπόθεση οικονομικών ατασθαλιών.

Ο κ. Αντωνακόπουλος υποστήριξε ότι όλες οι οικονομικές δοσοληψίες υπογράφονται στις Βρυξέλλες, εφόσον η Αθήνα δεν έχει δικαίωμα υπογραφής.

Σημείωσε δε, ότι «επί τριάντα χρόνια δεν έχει λερώσει το όνομά του» και χαρακτήρισε «περίεργο», το πώς αυτό γίνεται τρεις μήνες πριν συνταξιοδοτηθεί.

Επισημαίνει, επίσης, ότι ενώ η διοικητική έρευνα ξεκίνησε πριν τρεις μήνες «δεν ενημερωθήκαμε για ποιες υποθέσεις πρόκειται».

Τέλος, συσχετίζει την υπόθεση με τις επερχόμενες ευρωεκλογές, λέγοντας ότι «αποκεφαλίζεται το γραφείο της Αθήνας σε μια κρίσιμη περίοδο, ενόψει των ευρωεκλογών».

Η υπόθεση στην OLAF

«Κατά τη διάρκεια των τακτικών δημοσιονομικών διαδικασιών και ελέγχων του Κοινοβουλίου, έφτασαν στο φως διάφορες συναλλαγές που έγιναν και έχουν εγγραφεί στον προϋπολογισμό από το Γραφείο των Αθηνών και προέκυπταν σοβαρά ερωτήματα σχετικά με τη νομιμότητά τους.
Ύστερα από μια εσωτερική έρευνα, το Κοινοβούλιο κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ήταν υποχρεωμένο να παραπέμψει την υπόθεση στον OLAF, την υπηρεσία καταπολέμησης της απάτης της ΕΕ.
Η OLAF επιβεβαίωσε ότι έχει ξεκινήσει έρευνα», σημείωσε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτζορι Βαν Ντεν Μπρέκε.

SHARE