Κατέρρευσε η ελληνοαιγυπτιακή εταιρεία “Flora” – Δυσαρέσκεια για τον CEO από 350 απλήρωτους Αιγυπτίους

Σε μια εποχή που και γεωστρατηγικοί λόγοι φέρνουν την Ελλάδα και την Αίγυπτο πιο κοντά, υπάρχει μια “σκιά”, ιδιαίτερα σοβαρή. Η χαρτοβιομηχανία “Flora” που μεσουρανούσε για χρόνια στην Αίγυπτο κατέρρευσε. Η εταιρεία ιδρύθηκε στο Κάιρο πριν από είκοσι χρόνια από τον Πάνο Ζερίτη, με συμμέτοχο την κρατική ασφαλιστική εταιρεία Misr Insurance.

Μετά το θάνατο του Πάνου Ζερίτη ο οποίος  μετά την πτώχευση της Diana στην Ελλάδα είχε αφιερώσει εκεί όλες του τις δυνάμεις, όλα άλλαξαν προς το χειρότερο.

Το δικό τους Γολγοθά βιώνουν 350 εργαζόμενοι της ελληνοαιγυπτιακής εταιρείας, ενώ σοβαρότατο και το πλήγμα στο κύρος της ελληνικής παροικίας στο Κάιρο.

 

Το εργοστάσιο είναι πλέον κλειστό, και δημιουργεί άσχημες εντυπώσεις στην κοινή γνώμη για την εικόνα της ελληνικής ομογένειας καθώς CEO και Γενικός Δ/ντής της εταιρείας Flora είναι ο εδώ και 18 χρόνια Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου, Χρήστος Καβαλής.

Ο κ. Καβαλής βρίσκεται πλέον όλο και πιο συχνά αντιμέτωπος με την οργή των 350 Αιγυπτίων υπαλλήλων της εταιρείας  οι οποίοι μένουν απλήρωτοι, χωρίς να έχουν πάρει και καμία αποζημίωση εδώ και δέκα περίπου μήνες.

Πριν λίγες μέρες πραγματοποίησαν διαδήλωση  κρατώντας στα χέρια επιγραφές στα αραβικά, απαξιωτικές για τον  CEO και την ελληνική εταιρεία,  έξω ακριβώς από το χώρο του Ελληνικού Σχολείου, στην Ηλιούπολη του Καΐρου  καθώς ο επικεφαλής της ελληνικής παροικίας, το απόγευμα εκείνης της ημέρας αποφάσισε να συνεδριάσει με στελέχη της εταιρείας, στο χώρο αυτό.

Το θέμα έχει αρχίσει να απασχολεί και τα αιγυπτιακά τηλεοπτικά μέσα  ενημέρωσης, που καταφέρονται και προσωπικά εναντίον του κ. Καβαλή.

Οι εργαζόμενοι της εταιρείας είχαν και πάλι διαδηλώσει μπροστά από τα ελληνικά σχολεία και στις 25 Νοεμβρίου, ημέρα που το χώρο επισκεπτόταν ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς.

 

 

Η απάντηση του CEO της ελληνοαιγυπτιακής εταιρείας “Flora” στο bankwars

SHARE