Καραμούζης -ΕΕΤ προς Ιταλία: Μάθατε κάτι από εμάς; Είστε έτοιμοι για όλα;

Προειδοποίηση στην ιταλική κυβέρνηση ότι οδηγεί τη χώρα και την Ευρωπαϊκή Ένωση σε βαθιά κρίση απευθύνει ο πρόεδρος της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών και πρόεδρος της Eurobank, Νίκος Καραμούζης.

Παράλληλα διατυπώνει το ερώτημα αν οι πολιτικοί αλλά και ο ιταλικός λαός έχουν κατανοήσει τα δεδομένα και άν έμαθαν κάτι από εμάς. Ο κ. Καραμούζης σχολιάσε μέσω twitter τις εξελίξεις στην Ιταλία και τη διαμάχη με την ΕΕ για τον προϋπολογισμό:

Έχουν πολιτικοί, ιταλικός λαός, κατανοήσει τα δεδομένα; Το κόστος/οφέλη εναλλακτικών στρατηγικών και  της πολιτικής ‘game of chicken’, του τσαμπουκά, που ακολουθούν; Εμαθαν κάτι από εμάς; Είναι έτοιμοι για όλα; Είναι ο λαός προετοιμασμένος;

Κατανοούν ότι οδηγούν EU και Ιταλία σε βαθειά κρίση;

 

Rathbones: Η κρίση στην Ιταλία απειλεί ολόκληρο το ευρωπαϊκό project

«Πιστεύω ότι είναι σημαντικό για την ΕΕ να τους δώσει κάποια ελευθερία και να τους επιτρέψει να έχουν κάποιους είδους ελλείμματος» δήλωσε ο αναλυτής της Rathbones, Bryn Jones, στο CNBC και πρόσθεσε ότι στην πραγματικότητα, οι Ιταλοί είναι σε πολύ ισχυρή διαπραγματευτική θέση.

Μάλιστα, προειδοποίησε όταν εάν με κάποιο τρόπο η Ιταλία εκτοξευθεί από την Ευρώπη, θα πεθάνει ολόκληρο το ευρωπαϊκό project.

«Πρέπει να είναι αρκετά λογικοί» τόνισε αναφερόμενος στην ΕΕ

 

Ντάισελμπλουμ: Μια διάσωση της Ιταλίας θα κατέστρεφε τον ESM

SHARE