Καλημέρα παιδιά…Ο Κουφοντίνας βγήκε από τον Κορυδαλλό

 

Εξήλθε στις 9.00 των φυλακών Κορυδαλλού, με νέα διήμερη άδεια, ο Δημήτρης Κουφοντίνας, καταδικασμένος 16 φορές σε ισόβια για την συμμετοχή στην «17 Νοέμβρη».

Τον υποδέχθηκαν ο γιος του Έκτορας και η σύντροφός του Αγγελική Σωτηροπούλου, μαζί με άλλα άτομα. Ο ίδιος αρκέστηκε να πει: «Καλημέρα παιδιά». Πάντως αυτή τη φορά οι συγκεντρωμένοι δεν φώναξαν συνθήματα.

Αμέσως ο Δημήτρης Κουφοντίνας μπήκε στο λευκό αυτοκίνητο που οδηγούσε ο γιος του και μαζί κατευθύνθηκαν προς το σπίτι του στον Βαρνάβα, όπου υποχρεούται να μείνει, σύμφωνα με τους κανόνες βάσει των οποίων του χορηγήθηκε η άδεια.

Σύμφωνα με τον σωφρονιστικό κώδικα ο «Λουκάς» της «17Ν» δικαιούταν άδεια με τη συμπλήρωση 8 ετών στις φυλακές και εφόσον δεν εκκρεμούσε κάποια πειθαρχική υπόθεση σε βάρος του ή δεν είχε υποπέσει σε πειθαρχικό αδίκημα μέσα στη φυλακή. Σύμφωνα πάλι με τον σωφρονιστικό κώδικα για την απόφαση χορήγησης άδειας δεν κρίνονται οι πράξεις για τις οποίες καταδικάστηκε από την ποινική δικαιοσύνη ο κρατούμενος και η βαρύτητά τους, αλλά η συμπεριφορά του μέσα στη φυλακή.

SHARE