Κάλεσμα υπευθυνότητας από τη Συμμαχία οινοπνευματωδών ποτών “Responsibility Alliance”

Έναν πρωτότυπο διαγωνισμό-κάλεσμα στους νέους απηύθυνε η Συμμαχία για την Υπεύθυνη Πώληση Οινοπνευματωδών Ποτών-Responsibility Alliance. Μέσω του διαγωνισμού «Άσ’ το πάνω μου» νέοι ηλικίας 18-25 ετών κλήθηκαν να συμμετέχουν και να εκφράσουν με δημιουργικό τρόπο το πώς αντιλαμβάνονται, υιοθετούν και εφαρμόζουν την έννοια της υπευθυνότητας στην καθημερινή τους ζωή.

Οι νέοι «το πήραν πάνω τους» και κατέθεσαν τις δημιουργίες τους. Από συνολικά 128 συμμετοχές με video, διηγήματα και φωτογραφίες που διαγωνίστηκαν, 9 έργα διακρίθηκαν και βραβεύτηκαν με υποτροφίες, χρηματικά έπαθλα και δώρα.

Στην εκδήλωση της απονομής που έγινε στις 12 Δεκεμβρίου 2018, τα video και οι φωτογραφίες  που ξεχώρισαν προβλήθηκαν στις οθόνες και αναγνώστηκαν αποσπάσματα των διηγημάτων από τους ίδιους τους δημιουργούς τους. Οι δημιουργίες γοήτευσαν την κριτική επιτροπή του διαγωνισμού, το κοινό που παρακολούθησε την απονομή και τις υποδέχθηκαν με θέρμη οι θεσμικοί εκπρόσωποι που έδωσαν το παρόν, στηρίζοντας τους νέους και την πρωτοβουλία της Συμμαχίας.

Μεταξύ άλλων θεσμικών, η κυρία Φωτεινή Κουλούρη, Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Ποιότητας Ζωής και ο κύριος Σωτήρης Παπασπυρόπουλος, Γενικός Διευθυντής του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ) συνεχάρηκαν τους συμμετέχοντες και τόνισαν τη σημασία ανάδειξης ορθών και υπεύθυνων προτύπων που σχετίζονται όχι μόνο με την κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών αλλά σε κάθε πτυχή της ζωής. 

Η συγκεκριμένη ενέργεια εντάσσεται στο σύνολο των επικοινωνιακών πρωτοβουλιών της Συμμαχίας για την Υπεύθυνη Πώληση Οινοπνευματωδών Ποτών που απευθύνονται στο καταναλωτικό κοινό, στην επιτόπια κατανάλωση και τα σημεία πώλησης (supermarkets, κάβες, ξενοδοχεία, καφεστίαση κ.λπ.) και στόχο έχουν να ενημερώσουν σχετικά με τα ορθά πρότυπα κατανάλωσης καθώς και τους κινδύνους από την αλόγιστη κατανάλωση αλκοόλ.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις και το έργο της Συμμαχίας για την υπεύθυνη πώληση οινοπνευματωδών ποτών επισκεφθείτε την ιστοσελίδα http://responsibility-alliance.gr/

SHARE