ΝΤΑΪΣΕΛΜΠΛΟΥΜ: Υπάρχει “Plan B” για την Ελλάδα – Είμαστε έτοιμοι για όλα

New President-elect of the Eurogroup and Dutch Finance Minister Jeroen Dijsselbloem addresses the media after an Eurogroup finance ministers meeting at the EU Council in Brussels on Monday, Jan. 21, 2013.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο επικεφαλής του Eurogroup Jeroen Dijsselbloem δήλωσε σήμερα ότι η Ευρώπη είναι προετοιμασμένη για διάφορες εκβάσεις στην αντιπαράθεση ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές τους ερωτώμενος εάν υπάρχει “Plan B” για την Ελλάδα.

“Το ερώτημα είναι, είναι η Ολλανδία προετοιμασμένη, ή είναι η ευρωζώνη προετοιμασμένη για όλα τα ενδεχόμενα. Η απάντηση σε αυτό είναι “ναι”» είπε ο Dijsselbloem.

Μιλώντας ενώπιον βουλευτών του ολλανδικού κοινοβουλίου στη Χάγη δήλωσε επίσης ότι “Επιδιώκουμε μία σταθερή συμφωνία που θα οδηγήσει σε μέτρα μεταρρυθμίσεων”.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, ο κ. Dijsselbloem δήλωσε ακόμη ότι το ελληνικό πακέτο μεταρρυθμίσεων μπορεί να περιλαμβάνει τον κατώτατο μισθό. Πρόσθεσε ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι ανεξάρτηση και αποφασίσει μόνη της για την προσαρμογή του ορίου του ELA.

SHARE