Ιταλία: Ο Πάολο Σαβόνα βάζει…νερό στο κρασί του λίγο πριν τη συνάντηση Κόντε – Ματαρέλα

04/12/2009 ROMA, UNICREDIT - PRESENTAZIONE DEL VI RAPPORTO SULLE PICCOLE IMPRESE . NELLA FOTO PAOLO SAVONA PRESIDENTE UNICREDIT BANCA DI ROMA

 

Ο υποψήφιος για την θέση του νέου υπουργού Οικονομικών της Ιταλίας Πάολο Σαβόνα, λίγο πριν κριθεί η τύχη του στη συνάντηση Κόντε – Ματαρέλα, με δηλώσεις του δείχνει πως …βάζει νερό στο κρασί του όσον αφορά στις παλιές θέσεις του για την εςυρωζώγνη και τη Γερμανία.

«Οι θέσεις μου είναι γνωστές. Θέλω μια διαφορετική Ευρώπη, πιο ισχυρή, αλλά πιο δίκαιη», δήλωσε ο Σαβόνα στον ιταλικό ιστότοπο οικονομικών ειδήσεων scenarieconomici.it

Yπενθυμίζει παράλληλα ότι το κυβερνητικό συμβόλαιο ανάμεσα στην Λέγκα και τα Πέντε Αστέρια «προβλέπει την πλήρη εφαρμογή των στόχων που ορίσθηκαν το 1992 με την Συνθήκη του Μάαστριχτ, οι οποίοι επιβεβαιώθηκαν το 2007 με την Συνθήκη της Λισαβόνας, εντοπίζοντας τα μέσα που πρέπει να χρησιμοποιηθούν για κάθε στόχο».

Ο Ιταλός οικονομολόγος εξηγεί επίσης ότι στο κυβερνητικό αυτό συμβόλαιο «υπάρχει η δέσμευση για μείωση του δημόσιου χρέους, όχι με παρεμβάσεις που να προβλέπουν φόρους και λιτότητα, αλλά μέσω της αύξησης του ΑΕΠ». Ζητά να δοθούν περισσότερες δικαιοδοσίες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ενώ προτείνει «την δημιουργία ενός ευρωπαϊκού σχολείου, για κάθε βαθμό εκπαίδευσης», ώστε «να βοηθηθεί, με νέα στήριξη, η δημιουργία της πολιτικής ένωσης».

 

Ιταλία: Σαβόνα υπουργός Οικονομικών ή εκλογές;

SHARE