Ισραήλ: Ο Νετανιάχου και υπουργός Άμυνας – Αγώνας να μην πέσει η κυβέρνηση

Αγώνα προκειμένου να αποτρέψει την κατάρρευση του κυβερνητικού συνασπισμού δίνει ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, εν μέσω της βαθιάς πολιτικής κρίσης, η οποία πυροδοτήθηκε μετά τη συμφωνία εκεχειρίας με τη Χαμάς και την παραίτηση του υπουργού Άμυνας, Αβίγκντορ Λίμπερμαν.

Σε τηλεοπτικό του μήνυμα προς τον ισραηλινό λαό, ο Νετανιάχου χαρακτήρισε ως «ανεύθυνο» το να προκηρύξει πρόωρες εκλογές, ενώ ανακοίνωσε ότι θα προσπαθήσει να πείσει τους κυβερνητικούς εταίρους να παραμείνουν στον συνασπισμό.

«Το να πάμε τώρα στις κάλπες θα ήταν ανεύθυνο. Η ασφάλεια του κράτους βρίσκεται υπεράνω πολιτικών υπολογισμών», τόνισε χαρακτηριστικά, γνωστοποιώντας ότι αναλαμβάνει ο ίδιος το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Άμυνας.

Μετά την αποχώρηση του Λίμπερμαν και του εθνικιστικού κόμματος, του οποίου ηγείται, ο κυβερνητικός συνασπισμός διαθέτει πλειοψηφία μόλις μίας έδρας στην ισραηλινή βουλή.

«Είμαι για πρώτη φορά υπουργός Άμυνας» πρόσθεσε, υποσχόμενος ότι «θα φέρει την ασφάλεια στους κατοίκους του νοτίου Ισραήλ και σε ολόκληρη την χώρα».

Ο Νετανιάχου συναντήθηκε την Κυριακή με τον υπουργό Οικονομικών και πρόεδρο του κόμματος «Koulanou», Μοσέ Καλόν, ο οποίος έχει ταχθεί υπέρ της διεξαγωγής πρόωρων εκλογών «το ταχύτερο δυνατόν».

«Καταβάλλω κάθε προσπάθεια για να αποφύγω αυτές τις άχρηστες εκλογές και ελπίζω ότι οι εταίροι μου θα αναλάβουν τις ευθύνες τους» επανέλαβε, στο τηλεοπτικό του μήνυμα.

 

SHARE