Εισαγγελέας παρεμβαίνει για την οπλοφορία Σαββίδη και για τους…αόμματους αστυνομικούς

 

Νέα εισαγγελική παρέμβαση για την εισβολή Σαββίδη στο γήπεδο της Τούμπας.

Με εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Λάμπρου Τσόγκα διαχωρίστηκε η δικογραφία των επεισοδίων, με την αθλητική εισαγγελέα Ευαγγελία Λιάσου να αναλαμβάνει τη διερεύνηση της εισβολής Ιβάν Σαββίδη, αλλά και του αθλητικού διευθυντή του ΠΑΟΚ Λούμπος Μίχελ, ενώ η εισαγγελέας Αργυρή Κοτίνα διενεργεί προκαταρκτική εξέταση για να εντοπίσει ευθύνες αστυνομικών στη μη σύλληψη του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ εντός του αυτοφώρου, αλλά και για την άδεια οπλοφορίας του.

Πάντως, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης σε ανακοίνωσή της για την υπόθεση δικαιολογούσε τη μη σύλληψή του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, λέγοντας ότι ήταν απολύτως σύννομη. 

“Όταν το πρόσωπο που πρέπει να συλληφθεί βρίσκεται µέσα σε πλήθος ή κάτω από συνθήκες ή περιστάσεις που πιθανολογούν την εξέγερση του πλήθους εναντίον των αστυνοµικών που επιχειρούν τη σύλληψη και συνεπώς τη διατάραξη της κοινής ησυχίας και τη µαταίωση της σύλληψης, εφόσον δεν υπάρχει κίνδυνος απόδρασης ή εξαφάνισής του, πρέπει να αναβάλλεται η σύλληψη για να προληφθεί ενδεχόµενη αντίσταση για την απελευθέρωσή του”.

(Σ.Σ. Κάποιος πρέπει να τους πει, ότι η σύλληψη θα μπορούσε να γίνει ΜΟΛΙΣ ο κ.Σαββίδης αποχώρησε από το γήπεδο της Τούμπας, όταν ακόμα ΟΛΟΙ οι φίλαθλοι ήταν στις εξέδρες και περίμεναν αν θα βγουν ή όχι ξανά οι ομάδες στο γήπεδο…)

SHARE