Οικονομία και κόκκινα δάνεια στην συνάντηση Στουρνάρα με τους τραπεζίτες

Τα stress tests των τραπεζών που αρχίζουν την επόμενη εβδομάδα και θα ολοκληρωθούν στις αρχές Μαίου αλλά και το θέμα των κόκκινων δανείων βρέθηκαν στο επίκεντρο του γεύματος εργασίας που είχε σήμερα το προεδρείο της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών με τον διοικητή της ΤτΕ, Γιάννη Στουρνάρα.

Στα θέματα περιλαμβανόταν και η  αποτύπωση των επιπτώσεων των λογιστικών προτύπων και συγκεκριμένα το IFRS 9 στις οικονομικές καταστάσεις του 2017, καθώς και τα σχέδια αναδιάρθρωσης.

Το γεύμα εργασίας προς τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Γιάννη Στουρνάρα, παρέθεσαν   ο Πρόεδρος, κ. Νικόλαος Καραμούζης, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, και οι Διοικήσεις των Τραπεζών στα γραφεία της Ενώσεως.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, στην οποία συμμετείχαν επίσης οι Υποδιοικητές, κ.κ. Θεόδωρος Μητράκος και Ιωάννης Μουρμούρας, και Διευθυντικά Στελέχη της Τράπεζας της Ελλάδος, καθώς και οι Διευθύνοντες Σύμβουλοι των ελληνικών τραπεζών, οι Επικεφαλής των βασικών Επιτροπών της ΕΕΤ, και η Γενική Γραμματέας αυτής, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν κυρίως στην πορεία του ελληνικού τραπεζικού συστήματος αλλά και στην ελληνική οικονομία.
Οι Διοικήσεις των τραπεζών είχαν την ευκαιρία ν’ ανταλλάξουν απόψεις σε άριστο κλίμα με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, τους Υποδιοικητές, και τα Στελέχη της, και να συζητήσουν τις τρέχουσες εξελίξεις και τα σημαντικότερα θέματα που απασχολούν τον χρηματοπιστωτικό τομέα.
Συζητήθηκαν σε τεχνικό επίπεδο η επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί στη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, καθώς και η συμμόρφωση και προσαρμογή του ελληνικού τραπεζικού συστήματος στις σύγχρονες εποπτικές και ρυθμιστικές οδηγίες και υποχρεώσεις.

 

Stress tests και κόκκινα δάνεια στο επίκεντρο της συνάντησης Στουρνάρα με τραπεζίτες

SHARE