Η Κύπρος που είχε μυαλό, βγαίνει στις αγορές τη Δευτέρα

 

Στις αγορές με την έκδοση ομολόγου επιστρέφει τη Δευτέρα η Κύπρος, δύο ημέρες μετά την αναβάθμιση της οικονομίας της από τον οίκο “Standard & Poor’s” σε επενδυτική βαθμίδα και την έξοδό της από την κατηγορία junk (σκουπίδια) που είχε μπει το 2012.

Η Ελλάδα, που …όλα τα έσφαζε και όλα τα …μαχαίρωνε από το 2010 με τους αντι-μνημονιακούς …δεκάρικους των πολιτικών της,  παραμένει εκτός, με τα επιτόκιά της, ακόμα και τώρα, να είναι απαγορευτικά για οποιαδήποτε έξοδο.

Ο Standard & Poor’s έβγαλε την Κύπρο από τα “επενδυτικά σκουπίδια”

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου, σε δηλώσεις στο ΡΙΚ, είπε ότι με την έξοδο στις διεθνείς αγορές τα οφέλη θα είναι πολλαπλά. Οι όροι, τόνισε, και τα επιτόκια της νέα έκδοσης ομολόγου “αναμένεται να είναι πολύ ευνοϊκά και θα δημιουργούν πρόσθετα δημοσιονομικά περιθώρια, γεγονός που θα ενισχύσει την εικόνα της Κύπρου, καθιστώντας την ελκυστικότατο προορισμό για τους διεθνείς επενδυτές”.

H Κύπρος επιστρέφει αύριο στις αγορές

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Η Καθημερινή” Κύπρου αύριο θα γίνει η επίσημη ανακοίνωση από το Υπουργείο Οικονομικών, μέσω του Γραφείου Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους για έκδοση ευρωπαϊκού ομολόγου EMTN ενός δισεκατομμυρίου ευρώ, με το οποίο θα καλυφθούν χρηματοδοτικές ανάγκες, που λήγουν εντός του έτους.

Δεν αποκλείεται να αντληθούν μεγαλύτερα ποσά, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για την ενίσχυση του αποθεματικού ρευστών διαθεσίμων. Το βιβλίο προσφορών θα ανοίξει την Τρίτη.

 

SHARE