Οι…γύφτοι στην πολιτική αντιπαράθεση – Η έκρηξη Δαβάκη, η συγγνώμη και οι αντιδράσεις

 

Με ανακοίνωσή του ο βουλευτής της ΝΔ στη Λακωνία , Θανάσης Δαβάκης, προσπάθησε να δικαιολογήσει τη… ρητορική του κατά των “γύφτων” και την απέδωσε στην… ένταση της στιγμής.

Ο βουλευτής σε ομιλία του είπε πως «απαγορεύει από τους γύφτους να τον ψηφίζουν», θέμα που προκάλεσε επικριτικά σχόλια για “ρατσισμό” από πλευράς κυβερνητικών στελεχών, ενώ προβλημάτισε και τον Κ.Μητσοτάκη, κύκλοι του οποίου δήλωσαν στο ΑΜΠΕ ότι “είναι πολύ ενοχλημένος”.

Όπως αναφέρει ο βουλευτής: «Για τις αναφορές αυτές θέλω να εκφράσω τη λύπη μου και να ζητήσω συγνώμη από όσους έθιξα».

Η ανακοίνωση Δαβάκη

«Οι επίμαχες δηλώσεις μου έγιναν στο πλαίσιο δημόσιας συζήτησης σε χωριό της Λακωνίας σχετικά με τα αυξημένα κρούσματα παραβατικότητας στην περιοχή. Τα περιστατικά αυτά έχουν ενταθεί σε συχνότητα και βαρύτητα τους τελευταίους μήνες, με χαρακτηριστικότερα τις βίαιες ληστείες μετά ξυλοδαρμού σε βάρος κυρίως ηλικιωμένων, όπως η πρόσφατη ληστεία 82χρονης γυναίκας. Προκαλεί δε μεγάλη λύπη κι ανησυχία η εμπλοκή ανηλίκων σε τέτοια περιστατικά, τα οποία έχουν καταγραφεί στα ΜΜΕ.

Σε αυτά και μόνο αναφερόμουν.

Πάνω στην ένταση της στιγμής κατέφυγα σε κάποιες γενικεύσεις οι οποίες δεν εκφράζουν ούτε εμένα, ούτε φυσικά το κόμμα στο οποίο ανήκω. Για τις αναφορές αυτές θέλω να εκφράσω τη λύπη μου και να ζητήσω συγνώμη από όσους έθιξα.

Θανάσης Δαβάκης, Βουλευτής Λακωνίας Ν.Δ.»

ΣΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗ ΣΠΑΡΤΗ..

«Όσον αφορά στο πολιτικό κόστος που λέει κάποιος, παρακαλώ και απαγορεύω σε οποιονδήποτε αθίγγανο, γύφτο, και δεν συμμαζεύεται, να με ψηφίσει. (…) Όποιος με ψηφίσει δεν τον αναγνωρίζω. Από πλευράς αυτής της κοινωνικής ομάδας.

Λυπάμαι που το λέω, λυπάμαι τα παιδάκια τα οποία γεννιούνται από αυτούς τους ανθρώπους χωρίς να το θέλουν και την κατάσταση στην οποία βρίσκονται. Για να μη λέμε για «πολιτικές» και «φοβόμαστε» και τις «ψήφους» και δεν συμμαζεύεται.

Εγώ απαγορεύω σε οποιονδήποτε από αυτούς κι αν έχετε κανάν γνωστό να του το πείτε αν με ψηφίζει να μην με ξαναψηφίσει. Από τους αθίγγανους. Να μην με ψηφίσουν εμένα»

 

 

SHARE