Η Γαλλία ανακαλεί τον πρεσβευτή της από τη Ρώμη – Aντιδρά στην συνάντηση Ντι Μάιο με τα «Κίτρινα Γιλέκα»

Τον πρεσβευτή της στη Ρώμη αποφάσισε να ανακαλέσει η Γαλλία αντιδρώντας στην συνάντηση του αντιπροέδρου της ιταλικής κυβέρνησης με ηγετικά στελέχη των «Κίτρινων Γιλέκων».

O αρχηγός των Πεντάστερων Λουίτζι Ντι Μάιο μετά τη συνάντησή του στο Παρίσι με τον Κριστόφ Σαλενσόν, ηγετικό στέλεχος των Κίτρινων Γιλέκων και υποψήφιο του κινήματος στις ευρωεκλογές και την Ινγκρίντ Λεβαβασέρ υπογράμμισε σε ανάρτησή του στο Twitter ότι «ο άνεμος της αλλαγής πέρασε τις Άλπεις»

Eντονη ήταν η αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών στο Παρίσι, που χαρακτήρισε απαράδεκτη πρόκληση την κίνηση του Λουίτζι Ντι Μάιο να συναντηθεί με τον Κριστόφ Σαλενσόν, ηγετικό στέλεχος των Κίτρινων Γιλέκων και υποψήφιο του κινήματος στις ευρωεκλογές.

«Η τελευταία ανάμειξη είνια μια πρόσθετη, απαράδεκτη πρόκληση. Παραβιάζει το πνεύμα του αλληλοσεβασμού που οφείλουν δημοκρατικά και ελεύθερα εκλεγμένες κυβερνήσεις. Όλες αυτές οι ενέργεις δημιουργούν μια σοβαρή κατάσταση που εγείρει ερωτηματικά για τις προθέσεις της ιταλικής κυβέρνησης» έναντι της Γαλλίας, αναφέρει ανακοίνωση του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών.

H διπλωματική κόντρα ανάμεσα στο Παρίσι και τη Ρώμη σιγοβράζει εδώ και μήνες λόγω της κόντρας της ιταλικής κυβέρνησης λαϊκιστών και του Εμανουέλ Μακρόν στο προσφυγικό. Μάλιστα ο έτερος αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης και επικεφαλής της ακροδεξιάς Λέγκας, Ματέο Σαλβίνι, είπε πρόσφατα ότι στις ευρωεκλογές ο γαλλικός λαός «θα μπορέσει να απελευθερωθεί από έναν απαίσιο πρόεδρο».

 

SHARE