Η Eurobank επιστρέφει στον δείκτη MSCI – Η Wood αναμένει εισροές 128 εκατ. δολαρίων με κεφαλαιοποίηση στα 2,9 δισ.

Η MSCI ήδη ανακοίνωσε μετά το κλείσιμο των αγορών το βράδυ της Παρασκεύης ότι έχει πρόθεση να εντάξει και πάλι την μετοχή της Eurobank στο δείκτη MSCI Mid-Cap, κάτι που σημαίνει πως είναι πιθανή η ένταξή της και στον βασικό δείκτη Ελλάδας.

Η μετοχή της Eurobank θα επιστρέψει στον δείκτη MSCI Mid-Cap Greece, όπως εκτιμά η Wood, μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς της Grivalia.

Με βάση τη μεθοδολογία του MSCI, η Eurobank θα προστεθεί στον MSCI Greece με ελεύθερη διακύμανση (FF) 70%.
Η ημερομηνία ένταξης καθορίζεται από τον MSCI ως την τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης των μετοχών της Grivalia στο Χρηματιστήριο Αθηνών .
Όταν η μετοχή προστεθεί στον δείκτη, η Wood αναμένει εισροές ύψους 128 εκατ. δολαρίων (20 φορές η μέση ημερήσια αξία συναλλαγών τριμήνου ή 16 φορές η μέση αξία συναλλαγών τριμήνου για τη συνολική αξία συναλλαγών της Eurobank και της Grivalia, με την προϋπόθεση ότι η κεφαλαιοποίηση μετά την εξαγορά θα ανέλθει στα 2,9 δισ. δολάρια με free float 70%).

Υπενθυμίζεται πως τον περασμένο Νοέμβριο η MSCI προχώρησε στη διαγραφή των μετοχών των τριών συστημικών τραπεζών, της Τράπεζας Πειραιώς, της Εθνικής και της Eurobank, από τον δείκτη MSCI Standard Ελλάδας καθώς και από τον δείκτη των αναδυόμενων αγορών MSCI EM EMEA. Επίσης, προχώρησε και στον υποβιβασμό τους στον MSCI Small Cap κατά την αναθεώρηση των δεικτών της. H Εurobank αποχώρησε λόγω μείωσης του βάρους του κλάδου στον δείκτη και οι Πειραιώς και Εθνική Τράπεζα λόγω του επιπέδου της κεφαλαιοποίησής τους.

SHARE